Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 2:49
Auto-Moto

Facelift για την BMW 2 Series Coupé. Τέλος τα ντιζελομοτέρ;


Η τρέχουσα BMW 2 Series επικρίθηκε για την εμφάνισή της, αλλά οι ιθύνοντες δεν τροποποίησαν τίποτα αναφορικά με το αμάξωμα. Πέρα από την προσθήκη κάποιων επιπλέον χρωμάτων: τα Vegas Red, Skyscraper, Frozen Pure Grey και Frozen Portimao Blue II. Η M240i θα προσφέρεται στο μπλε Zandvoort, το οποίο ήταν αποκλειστικό προνόμιο της M2.

Εκτός από την ενημερωμένη χρωματική παλέτα, οι αγοραστές της BMW 2 Series θα απολαύσουν νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Όσοι αναζητούν σπορ εμφάνιση μπορούν να επιλέξουν το νέο πακέτο M Sport Professional. Προσθέτει φώτα M Shadow Line, επένδυση Extended Shadowline και μαύρο πίσω σπόιλερ. Αλλά και φρένα M Sport με κόκκινες ή μπλε δαγκάνες.

Με απαράλλαχτο εσωτερικό κι αναβαθμισμένη καμπίνα, η φρεσκαρισμένη BMW 2 Series μόλις που ξεχωρίζει από το μοντέλο που αντικατέστησε

BMW 2 Series

Σημαντικότερες είναι οι αλλαγές στην καμπίνα. Όπως συμβαίνει και στην καινούργια M2, κι οι ταπεινότερες «2άρες» έχουν αντικαταστήσει πολλούς φυσικούς διακόπτες με υπομενού στο infotainment. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW i4 και 4 Series Gran Coupé, facelift ουσίας, βελτιωμένα μοτέρ

Η ενιαία κυρτή οθόνη περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και το σύστημα infotainment των 14,9 ιντσών. Τρέχει δε το BMW Operating System 8.5, με πιο διαισθητική δομή μενού και βελτιωμένο σύστημα πλοήγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θερμαινόμενα καθίσματα ανήκουν πλέον στον βασικό εξοπλισμό και προσφέρουν νέες επιλογές ταπετσαρίας, όπως Tacora Red SensaTec, καθώς και μαύρο και κόκκινο δέρμα Vernasca.

BMW 2 Series

Κατά το αρχικό λανσάρισμα, ανακοινώθηκαν μόνο δύο σύνολα βενζίνης. Περιμένουμε να δούμε αν θα εμπλουτιστεί η γκάμα, αλλιώς αυτό συνεπάγεται την κατάργηση των πετρελαιοκινητήρων. Πρόκειται για την 230i, σε πισωκίνητη και 4κίνητη έκδοση, που φορά τον γνώριμο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα των 2,0 lt. Με 259 ίππους και 400 Nm, συνεργάζεται με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανανέωση για την BMW M2, 20 επιπλέον ίπποι, ασημί ζάντες

Όσοι θέλουν το κάτι παραπάνω, υπάρχει η M240i με 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά, απόδοσης 387 ίππων και 500 Nm, με την 4κίνητη έκδοση να μειώνει κατά 0,4” το 0-100 km/h σε σχέση με την πισωκίνητη εκδοχή.

BMW 2 Series

Όπως και στη σκληροπυρηνική M2, το παγκόσμιο λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση για τις τιμές στην ελληνική αγορά.

 





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News