Τετάρτη 22 Μάιος 2024, 0:21
Auto-Moto

F1: Συνεργασία Aston Martin και Aramco

Η Aston Martin F1 Team ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το πετρελαϊκό γίγαντα της Aramco στα πλαίσια μιας διευρυμένης σχέσης των δύο πλευρών που δεν περιορίζεται στους αγώνες.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η Aston Martin F1 Team θα φέρει εφεξής την ονομασία Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει τη συνεργασία των δύο «στρατοπέδων» και σε άλλους τομείς, πέραν των αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα αυτή συμμαχία θα οδηγήσει «στην εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης, βιώσιμων καυσίμων υψηλής απόδοσης, προηγμένων λιπαντικών, καθώς και την εξέλιξη μη μεταλλικών υλικών για οχήματα».

Αναλυτικότερα, οι δύο πλευρές θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη και διάθεση στην αγορά τεχνολογιών άμεσα συνδεδεμένων με αποδοτικά καύσιμα που προορίζονται για οχήματα παραγωγής, αλλά και στην ανάπτυξη πιο αποδοτικών υβριδικών κινητήρων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Εκτός από την κοινή έρευνα και εξέλιξη, η ατζέντα των δύο πλευρών περιλαμβάνει επίσης δικαιώματα που αφορούν τη χορηγία ομάδας στην F1, καθώς και αντίστοιχα που σχετίζονται μ την επωνυμία για καύσιμα και λιπαντικά της Σαουδαραβικής Aramco.

Ο Lawrence Stroll, Πρόεδρος της Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team, δήλωσε: «Είμαστε στο σπορ αυτό για να νικήσουμε, γι’ αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω έναν μοναδικό συνεργάτη του κύρους της Aramco, ο οποίος έχει τεράστια πνευματική ιδιοκτησία και τεχνολογική ικανότητα, που γνωρίζω ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της για την κατάκτηση πρωταθλημάτων στην Formula 1».


πηγή: 4troxoi.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News