Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 18:44
Κόσμος

Ευρωπαϊκή Ένωση – Εμανουέλ Μακρόν: Δεν είμαστε μακριά από την επίτευξη συμφωνίας για νέες ηγεσίες σε Συμβούλιο, Ευρωβουλή, Κομισιόν


Μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνίες για τις κορυφαίες θέσεις ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι «μακριά» από την επίτευξη συμφωνίας για τα κορυφαία αξιώματα.

Δηλαδή, την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η συμφωνία θα έχει επιτευχθεί πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, με άλλα λόγια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 27ης και 28ης Ιουνίου, ο κ. Μακρόν απάντησε «νομίζω πως θα υπάρξει συμφωνία πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, αλλά δεν είναι στόχος αυτό».

Σημείωσε πως θα μπορούσε να επιτευχθεί ισορροπία αν προσφερόταν θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Γαλλία.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News