Κυριακή 19 Μάιος 2024, 15:39
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Euroferry Olympia: Κάτοικος Ζαχάρως ένας από τους οδηγούς που ανασύρθηκαν νεκροί

Στην Ζαχάρω Ηλείας, διέμενε, ο Κωνσταντίνος Γεροντιδάκης, ο ένας από τους δύο Έλληνες οδηγούς, που ανασύρθηκαν νεκροί από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, «Euroferry Olympia».

Η σορός του άτυχου άνδρα, με καταγωγή από την Κρήτη, παρελήφθη για ταφή, από την οικογένεια του, την Παρασκευή.

Ο γιος του θύματος, Ηλίας Γεροντιδάκης, είχε μιλήσει στην ΕΡΤ, τις πρώτες ημέρες των ερευνών, για τα όσα του είχε πει ο πατέρας του την τελευταία φορά που μίλησαν.

Πιο συγκεκριμένα, κατήγγειλε πως, όπως του είχε αναφέρει, δεν ήταν σίγουρος για την ασφάλεια του πλοίου, και του είχε εκφράσει την σκέψη να μείνει μέσα στο φορτηγό. Ακόμη, του είχε πει πως το καράβι δεν είχε πολλές καμπίνες, πως ήταν βρώμικο και είχε κοριούς… χαρακτηρίζοντας το «ζωάδικο».


Στην ΕΡΤ μιλάει ο γιος του Έλληνα αγνοούμενου οδηγού | 19/2/22 | ΕΡΤ

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στις τέσσερις σορούς που ανασύρθηκαν από το «Euroferry Olympia», το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, «χθες και σήμερα (σ.σ. προχθές και χθες) ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό».

Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα».

Επίσης, όπως είπε, «η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

ΠΗΓΗ: patrisnews.com


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News