Παρασκευή 28 Ιούνιος 2024, 2:59
Sports

Euro 2024: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους «16» και η κατάσταση με τις καλύτερες τρίτες των ομίλων


Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 ολοκληρώθηκε και πλέον έχουμε τρεις ομάδες που έχουν κερδίσει μια θέση τους “16” της διοργάνωσης.

Βρισκόμαστε μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Euro 2024 και έχουμε 13 εθνικές ομάδες που θα δώσουν “μάχη” για μια θέση τους “16” της διοργάνωσης.

Με την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής, έχουμε μόλις τρεις ομάδες που έχουν πάρει το συγκεκριμένο “εισιτήριο”. Ισπανία και Πορτογαλία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους, έχοντας πετύχει το 2/2 -και εκμεταλλευόμενες και τα υπόλοιπα αποτελέσματα στο γκρουπ τους- ενώ η Γερμανία τις έχει ακολουθήσει στην επόμενη φάση, αλλά μένει να φανεί εάν θα πάρει την πρωτιά ή τη δεύτερη θέση στον όμιλό της.

Πραγματικός χαμός γίνεται στον 5ο όμιλο, όπου Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία, και Ουκρανία -κατά σειρά- έχουν από 3 βαθμούς.

Ανάλογος… χαμούλης επικρατεί και στην ειδική βαθμολογία για τους 4 καλύτερους τρίτους, που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση! Η Αυστρία είναι στην 1η θέση με 3 βαθμούς, όσους έχει και η 2η Σλοβακία, η Σλοβενία έχει 2 και ακολουθούν με τη σειρά Αλβανία, Τσεχία και Σκωτία, που έχουν από έναν βαθμό.

Όλα δείχνουν πως για να έχει κάποια ομάδα τύχη, να βρεθεί μέσα στις 4 καλύτερες τρίτες, θα χρειαστεί από 3 βαθμούς και πάνω.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους

1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια

2. Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια

3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

4. Αν και πάλι προκύπτει ισοβαθμία, τότε τα πρώτα τρία κριτήρια εφαρμόζονται εκ νέου στις ομάδες που παραμένουν ισόβαθμες. Αν και τότε δεν “σπάει” η ισοβαθμία τους, τότε καθορίζεται από τα παρακάτω κριτήρια.

5. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων

7. Αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, δύο ομάδες που αναμετρώνται μεταξύ τους και έχουν ίδιους βαθμούς, την ίδια επίθεση, την ίδια άμυνα και το ματς λήξει ισόπαλο η κατάταξή τους θα καθοριστεί στα πέναλτι. Αυτό το κριτήριο ισχύει μόνο για ισοβαθμία δύο ομάδων (και όχι σε τριπλή ή τετραπλή).

8. Λιγότεροι πόντοι fair play σε όλα τα ματς των ομίλων. Μια κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο, 3 πόντους δίνει η κόκκινη κάρτα (είτε με δύο κίτρινες είτε απευθείας κόκκινη) και τέσσερις η κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη.

9. Υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών του Euro 2024. Αν η σύγκριση περιλαμβάνει τη Γερμανία θα γίνει κλήρωση, μιας και οι οικοδεσπότες δεν συμμετείχαν στα προκριματικά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των τρίτων του κάθε ομίλου, ισχύουν τα εξής κριτήρια:

1) Βαθμοί

2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων

3) Καλύτερη επίθεση

4) Νίκες

5) Λιγότεροι βαθμοί ποινής

6) Υψηλότερη κατάταξη στην προκριματική φάση

 





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News