Τετάρτη 15 Μάιος 2024, 3:41
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Έτσι θα διέρχονται τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από το κέντρο της Πάτρας

Έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για τη διέλευση των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας όταν υλοποιηθεί η αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου και το όλο θέμα προχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση την μελέτη που έχει γίνει, τα λεωφορεία θα στρίβουν δεξιά κατεβαίνοντας από την Κολοκοτρώνη, πηγαίνοντας δηλαδή προς την Μαιζώνος και την Ρήγα Φεραίου.

Τι σημαίνει αυτό; Το κομμάτι της Μαιζώνος που ξεκινάει από την Κολοκοτρώνη και τερματίζει στην Αράτου θα είναι πεζοδρομημένο, άλλα θα έχει τη μορφή ήπιας πεζοδρόμησης για να περνάνε από εκεί τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και να πηγαίνουν προς την αντιδρομημένη Κωνσταντινουπόλεως.

Εκτός αυτού τα λεωφορεία θα στρίβουν δεξιά στην Ρήγα Φεραίου για να πηγαίνουν από εκεί προς το υπόλοιπο κομμάτι της συγκεκριμένης οδού που δεν θα είναι πεζοδρομημένο, αλλά αντιδρομημένο, συνεχίζοντας προς την Έλληνος Στρατιώτου.  

Από εκεί και πέρα η αντιδρομημένη Κωνσταντινουπόλεως θα οδηγεί στην Αγίας Σοφίας που θα είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης από το ύψος της Κορίνθου και μετά (προς τα κάτω δηλαδή).

Κι όλα αυτά ενώ υπενθυμίζουμε ότι η Αράτου και η Ζαΐμη θα είναι και αυτές αντιδρομημένες από το ύψος του λιμανιού έως στο Δασύλλιο.

Έτσι θα περνάνε τα λεωφορεία με τα Αστικά ΚΤΕΛ να έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται την διέλευση τους από την Κανακάρη που θα είναι πλέον δρόμος εξόδου και όχι εισόδου.

Μπλέξιμο ή μας φαίνεται; Μένει να δούμε την άποψη του Αστικού ΚΤΕΛ και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων για το όλο σχέδιο, κάτι που θα συζητηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News