Τετάρτη 28 Φεβρουάριος 2024, 0:41
Ελλάδα

Εθνικό ρεκόρ 1.000 αιτήσεων για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας το 2022

«Με μια σημαντική επίδοση για την ιστορία του κλείνει το 2022 ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: με την επίτευξη 1.000 αιτήσεων για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας μέσα σε μια χρονιά».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού και επιπλέον αναφέρεται ότι οι 1.000 αιτήσεις για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας μέσα σε μια χρονιά, είναι αριθμός διπλάσιος από το 2019 και ρεκόρ για την Ελλάδα.

Το ρεκόρ αυτό, όπως αναφέρεται, αναδεικνύει μια συνολικότερη και πολύ ελπιδοφόρα αναγέννηση της καινοτομίας στη χώρα μας, με τους   απλούς πολίτες, τους επιστήμονες και τις εταιρείες να μετουσιώνουν τις νέες ιδέες σε ευρεσιτεχνίες και να οδηγούν σταθερά τους ίδιους και την Ελλάδα στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

«Η προσπάθεια του οργανισμού, όπως αναφέρεται, είναι να διευκολύνει διαρκώς την καθημερινή επαφή των πολιτών με τον οργανισμό. Με πολύ υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας και εξατομικευμένης βοήθειας, την πλήρη πλέον ηλεκτρονικοποίηση όλων των διαδικασιών κατάθεσης καθώς και την τήρηση  σύντομων χρόνων απόκρισης, στόχος είναι η φιλική και αποτελεσματική προσέγγιση των χρηστών των υπηρεσιών μας. Κυρίως όμως, αυτό που επιδιώκεται με τη συνεχή δημόσια παρουσία και τις δράσεις μας σε όλη την Ελλάδα, είναι να ενημερωθεί το κοινό για τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας και να καλλιεργηθεί όλο και περισσότερο η κουλτούρα προστασίας τους».

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News