Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 11:27
Ευ Ζην

Εστιατόριο έκανε διαγωνισμό παραβιάζοντας… το νόμο – Κινδυνεύει με πρόστιμο

Ένα μάλλον ατυχή διαγωνισμό φαγητού επιχείρησε να κάνει εστιατόριο στη Κίνα.

«Η πρόκληση του βασιλιά του στομαχιού», όπως ονομάστηκε, καλούσε τους θαμώνες του καταστήματος να καταναλώσουν 108 dumplings όσο ταχύτερα γινόταν με τον νικητή να κερδίζει ένα δωρεάν γεύμα.

Μόνο που ο συγκεκριμένος διαγωνισμός και η διαφημιστική προβολή του στα κοινωνικά δίκτυα βρέθηκε στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών.

Ο νόμος κατά της σπατάλης

Σύμφωνα με το νόμο περί σπατάλης τροφίμων που ισχύει στη Κίνα από το 2021, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 10.000 Γιουάν (1.400 δολάρια) εάν «παρακινήσουν ή παραπλανήσουν τους πελάτες να παραγγείλουν υπερβολικά για να προκαλέσουν προφανή σπατάλη».

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ είχε στο παρελθόν αποκαλέσει τη σπατάλη τροφίμων «σοκαριστική και ανησυχητική» και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους είπε ότι οι γεωργικές προμήθειες ήταν σαν το θεμέλιο της εθνικής ασφάλειας.

Το εστιατόριο στο Yibin «επιδεικνύει συμπεριφορές ακατάσχετης κατανάλωσης φαγητού και ποτού και παρακινεί τους πελάτες να παραγγείλουν υπερβολικά», ανέφερε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Cover. Μάλιστα, το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν είναι και το μοναδικό που ελέγχεται για διεξαγωγή παρόμοιων διαγωνισμών.

Ακολουθήστε το in.grστο και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


πηγή: www.in.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News