Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 22:33
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Επεισοδιακή η έναρξη της δίκης για το φονικό στην Κάτω Αχαΐα, τον έσφαξε με 59 μαχαιριές

Επεισοδιακά ξεκίνησε (και τελείωσε αμέσως) χθες Δευτέρα 18/06/2024, η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον Απρίλιο του 2023 τα Τσιγγάνικα στην Κάτω Αχαΐα, με την εν ψυχρώ δολοφονία, με 59 μαχαιριές, 63χρονου ρομά από συνομήλικό του και ομόφυλό του.

Ο γιος του θύματος, πριν αρχίσει η διαδικασία, βλέποντας τον φονιά του πατέρα του στο εδώλιο, του όρμηξε! Πρόλαβε να του δώσει μερικές μπουνιές, πριν τρέξουν άνδρες της ΟΠΚΕ και τον απομακρύνουν.

O δράστης κατά τη σύλληψη του και μεταφορά του στον Εισαγγελέα Πατρών

O δράστης κατά τη σύλληψη του και μεταφορά του στον Εισαγγελέα Πατρών

Η εκδίκαση της υπόθεσης, όμως, δεν ξεκίνησε γιατί ο κατηγορούμενος δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει συνήγορο (κανείς δεν τον αναλαμβάνει…). Η έδρα του δικαστηρίου αποφάσισε να δώσει λίγες μέρες αναβολή μέχρι να οριστεί αυτεπάγγελτα συνήγορος!

Το άγριο φονικό είχε γίνει Απρίλιο 2023, σε χωράφι κοντά στη συνοικία των τσιγγάνων στην Κ. Αχαΐα. Ο 63χρονος δράστης αποφάσισε να «ξεπλύνει με αίμα» την ντροπή που ένιωθε καθώς είχε υποψιαστεί (στη φαντασία του, όπως αποδείχθηκε) πως η γυναίκα του τον απατούσε με έναν συνομήλικο κουμπάρο του.

Τον κάλεσε δήθεν για να μιλήσουν και τον σκότωσε με 59 μαχαιριές σε όλο του το σώμα. Το κατακρεουργημένο πτώμα, που βρέθηκε σε χωράφι κοντά στο δημοτικό σχολείο στα «τσιγγάνικα» της Κάτω Αχαΐας, «μαρτυρούσε» πως επρόκειτο για «άγριο» έγκλημα, με τον δράστη να επιδεικνύει ιδιαίτερο μένος.

Το σημείο που βρέθηκε η σορός

Το σημείο που βρέθηκε η σορός

Μια γυναίκα που διέμενε κοντά, είδε από σχετικά μικρή απόσταση τη συμπλοκή των δύο κουμπάρων και ειδοποίησε την Αστυνομία, ωστόσο ο δράστης είχε προλάβει να διαφύγει. Λίγο αργότερα, στην Κ. Αχαΐα κάμερα κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη και περικυκλώθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Ο 63χρονος Ρομά ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε το μαχαίρι, το οποίο και βρέθηκε κρυμμένο σε θάμνο. Στην κατάθεσή του επέμενε για την ερωτική σχέση της γυναίκας του και περιέγραψε τις υποθέσεις που έκανε παρουσιάζοντας και κάποια κατ’ εκείνον στοιχεία- που τον οδήγησαν στον φόνο.

Η σύζυγός του αρνήθηκε τα πάντα και μέχρι σήμερα επιμένει στον ισχυρισμό της. Η συνοικία των ρομά ήταν ανάστατη όλο αυτό το διάστημα υπό τον φόβο βεντέτας. Ολοι οι συγγενείς πρώτου βαθμού του δολοφόνου εγκατέλειψαν από τότε την Κάτω Αχαΐα, φοβούμενοι τα χειρότερα και διαμένουν πλέον σε Ρόδο και Αθήνα.

Ταυτόχρονα, όμως, έχει εγκαταλείψει πλήρως και τον κατηγορούμενο, που δεν θέλουν ούτε να τον ξέρουν, ούτε να τον ξαναδούν!

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News