Σάββατο 29 Ιούνιος 2024, 5:12
Ελλάδα

Ενώπιον εισαγγελέα σήμερα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του – Της έστειλε απειλητικά μηνύματα


Ενώπιον εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που συνελήφθη εχθές το μεσημέρι (25/6), μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ξυλοδαρμό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, το 30χρονο θύμα ζήτησε από τον δημοσιογράφο να χωρίσουν. Το αποτέλεσμα ήταν η νεαρή γυναίκα —επίσης δημοσιογράφος της ΕΡΤ— να καταλήξει στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο ύστερα από τα βίαια χτυπήματα του συντρόφου της.

Έπειτα μετέβη στο Α.Τ. Ομονοίας και υπέβαλε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου και φέρεται να αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον ίδιο και παλαιότερα.

Τα απειλητικά μηνύματα και η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Μετά την άγρια επίθεση, το θύμα φέρεται να δέχτηκε απειλητικά μηνύματα από τον δράστη, του οποίου η σύμβαση τέθηκε σε παύση από την ΕΡΤ —μετά την αποκάλυψη του περιστατικού— έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση.

Είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον ίδιο και παλαιότερα

«Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Έπεσα από τα σύννεφα»

«Εγώ έπεσα από τα σύννεφα γιατί τον είχα (τον δημοσιογράφο) για πολύ χαμηλών τόνων. Πριν γίνει αυτεπάγγελτο δεν προλαβαίναμε να δεχόμαστε εγκλήσεις γυναικών για κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και παλιά αλλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν στο δικαστήριο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί αποτρεπτικά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας», δήλωσε σχετικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος ε.α.,μιλώντας στο Mega.

«Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία»

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή το ίδιο περιστατικό δήλωσε: «Καθημερινά η αστυνομία χειρίζεται 60 αντίστοιχες υποθέσεις και είναι θετικό πως οι γυναίκες μιλάνε. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».

Σημείωσε επίσης πως πολλές γυναίκες που έχουν δεχτεί σωματική κακοποίηση, για πολλά χρόνια βίωναν τη ψυχολογική.

«Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία. Η τεχνολογία βοηθάει την αστυνομία γιατί υπάρχουν αποδείξεις. Στέλνουν συνήθως απειλητικά μηνύματα», εξήγησε.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News