Τετάρτη 22 Μάιος 2024, 6:05
Auto-Moto

Ελληνικοί Αγώνες: Ξύπνησε(;) το θηρίο(!)

Οι αγωνιζόμενοι, οι πρωταγωνιστές των ελληνικών αγώνων, νιώθουν προδομένοι και φαίνονται αποφασισμένοι.

Ωραίο το αφήγημα του φίλου μου Νίκου Μανώλη στο ΔΣ της ΟΜΑΕ, με αφορμή τις αυξήσεις μιας σειράς παραβόλων, τα οποία τυπικά θα ανακουφίσουν την Ομοσπονδία και τα Σωματεία που οργανώνουν αγώνες και ψηφίζουν το ΔΣ της ΟΜΑΕ.

«Τσαντισμένος» ο αντιπρόεδρος Ν.Μ., τον οποίο σέβεσαι για την ιστορία του και σε συνδέει μαζί του μακρά φιλιά, μη διαπραγματεύσιμη. Ο Νικ-Μαν, λοιπόν, θεωρεί μονόδρομο τις αυξήσεις, αφού τα παράβολα είναι ίδια εδώ και μία δεκαετία (το χρονικό διάστημα της κρίσης και του COVID), και από κάποιους που έχεις απαιτήσεις, υπεράνω κάποιων επιμέρους διαφωνιών, όπως είναι οι Μιχελακάκης, Ψαρράκου και Μεσημέρης, περιμένεις τη σοφή αντίδραση στην αυτονόητη δράση. Ειδικότερα, μάλιστα, περιμένεις από τον Νικόλα και τη Φωτεινή, που έχει και την ευθύνη του υπουργείου αγώνων, να στρωθούν στη δουλειά, όπως το κάνουν σε ΡΑ και ΕΠΑ, αντίστοιχα.

Οι αυξήσεις είναι βαρίδι όταν τις αθροίσεις ως κόστος για κάθε αγωνιζόμενο, ενώ μεμονωμένα φαίνονται σαν διόρθωση, όπως το ξεχασμένο ενοίκιο της αυτόματης ανανέωσης, και απαιτείται να ισορροπούνται με παροχές. Όπως με την απογείωση της προβολής και τη βελτίωση της ασφάλειας, ειδικά τώρα, που αναβαθμίστηκε και η σχετική επιτροπή, με προσθήκη από το πάνω ράφι, όπως την παρουσία του Μανώλη Μακρινού. Θα διδάξει και Ράλλυ ο Μ.Μ. Σε κάθε περίπτωση, απορείς για το πώς θα αντικρίσουν όσοι στο ΔΣ και στη ΓΣ της ΟΜΑΕ τα μέλη των Σωματείων, αθλητές τους.

Ερώτηση: Έγιναν Συνελεύσεις στα Σωματεία ώστε να ψηφιστούν οι προτάσεις της ΕΠΑ στην ΟΜΑΕ ή οι θεσμικές αλλαγές, ευθύνη της ΟΜΑΕ; Το ΑΣΜΑ, το Σωματείο μας, πρωτοστατούσε στο διάλογο με τους αθλητές του. Η εξειδικευμένη διαβούλευση με τους αθλητές κάθε θεσμού ήταν τρόπος ζωής για τον Μανώλη -Ρον- Χαλιβελάκη.

Παρεξήγηση…

Αγαπητοί, η ΟΜΑΕ δημιουργήθηκε από αγωνιζόμενους για να υποστηριχθεί η συμμετοχή τους σε έγκριτους, ωραίους αγώνες, με ευθύνη της Οργάνωσης από τα Σωματεία, που εποπτεύονται από διάφορα όργανα. Πώς λοιπόν το υπηρετείτε αυτό; Γιατί ζητάτε αυξήσεις; Τι σας λείπει; Εξηγηθείτε. Αυξήσεις επειδή πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά δεν προκύπτουν. Ούτε στη Ζιμπάμπουε. Απαιτεί πλάνο όλο αυτό, που εξηγεί το πού θα πάνε τα χρήματα και, το κυριότερο, πώς θα επιστρέφονται στους αθλητές.

Θεωρείτε αγγαρεία την προβολή και ξεπουλάτε το έργο σας και τους αγωνιζόμενους εξασφαλίζοντας ψίχουλα, καταστρέφοντας χορηγίες. Το ότι οι ελληνικοί αγώνες δεν έχουν εξελιχθεί σε προϊόν είναι αποκλειστική ευθύνη της ΟΜΑΕ, σήμερα που έχει ξεφτίσει το ότι για όλα φταίει η ΕΛΠΑ

Βασίζεστε λοιπόν στις συμμετοχές (διδάσκουν στο Βελβεντό προσέγγιση με παροχές), ενώ ένα 500άρικο αρκεί για να κάνεις επικοινωνιακό πάρτι σε αγώνα. Όμως ούτε αυτό προκύπτει, αφού τα χρήματα εξασφαλίζονται ως φάρμακο ώστε να μην γκρινιάζουν οι «ζήτουλες», όπως εμφανίζονται και δυνατοί στην κοινωνία. Οπότε φτιάχνεις μια αφίσα, στέλνεις και ένα δελτίο, κρατάς και ζωντανό τον αγώνα στο FB, που το λατρεύουν όσο και το μισούν, και πάμε παρακάτω.

Ευνοημένοι και κάποιοι βολεμένοι, όσοι έχουν πρόσβαση σε δήμους, και ειδικά σε συγκεκριμένες περιφέρειες, με τον ευλογημένο ΑΟΘ του Τσολακίδη να διδάσκει τη διαχείριση χορηγών, ενώ αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του ανάλογα με τα έσοδά του.

Με πλάνο αγώνα-αγώνα, και όχι επειδή θα μπούμε μέσα παρακάτω, αποταμιεύουμε από σήμερα, περιορίζοντας τη λάμψη του αγώνα, και όχι μόνο. Στο ρυθμό των Βορείων και ο Αποστολόπουλος, του Πύργου…

Με την ευκαιρία

Αγώνας υπόδειγμα οικονομικής διαχείρισης με τοπικές χορηγίες, με την προβολή στο μάξιμουμ και πραγματική φιλοξενία το Σπριντ του Αλμυρού από τον Γιάννη Μόσχο. Αγώνας που πήγε στα αζήτητα και επέστρεψε πρόσφατα. Εκτός μάχης για καιρό, επειδή ο ανήσυχος, μετρ και στην επικοινωνία, με τον κολοσσό τον Ρέντη δίπλα του, χαλάει την πιάτσα.

Ενώ έχουν προσφέρει και καφέ στον «θείο». Έγκλημα, ειδικά αυτό…

Συγκεντρωθείτε!

Αγαπητοί, μέλη του ΔΣ του ΣΟΑΑ, όπου υπήρξα πρόεδρος με αληθινά μέλη, κολοσσούς. Όταν οι Αυγερόπουλος, Γιαννούλης και Ντόφης σάς υπολογίζουν και έρχονται να σας συναντήσουν, σεμνοί και ταπεινοί, έχοντας επενδύσει σε ψηλό επίπεδο, με παλμαρέ κόσμημα, να σηκώνεστε όρθιοι. Αν δε σας βγαίνει, στο καλό. Χθες όμως, αύριο είναι αργά. Κάνετε κακό. Σε απλά ελληνικά, από έναν παλιό.

Επέλεξαν την ήρεμη δύναμη οι τρεις και τις σταθερές ιστορικά αξίες που θεωρητικά εκφράζονται από τον ΣΟΑΑ, και δεν ακολούθησαν τον επιθετικό δρόμο. Σε συνδυασμό και με την πολιτεία, που θεωρεί τον ΣΟΑΑ μέλος του ΔΣ της ΟΜΑΕ. Αλήθεια, ποιος εκπροσωπεί τον ΣΟΑΑ στην ΟΜΑΕ; Αν τον εκπροσωπεί ο φίλος μου, ο Νικόλας Περατινός, απλώς δεν υπάρχει εκπρόσωπος. Ο ΣΟΑΑ, που έχει εκπρόσωπο με ψήφο στην ΕΠΑ, και μάλιστα τον κ. Λεωνίδα Μανιατόπουλο. Ο ΛεΜαν, που άκουσε τους τρεις και κατάλαβε το αίτημά τους. Τους τρεις που γνωρίζει μόνο ο Φωτεινέλης και τους σύστησε στους Μάριους, που ξεβολεύτηκαν. Βλέπετε, ουδείς έχει κάνει τον κόπο, ούτε ο ευγενής και διακριτικός Στάθης Πετρόπουλος, να τους ενημερώσει για το τι σημαίνει ΣΟΑΑ. Για το ποιος είναι ο ρόλος του Συνδέσμου. Για ευνόητους λόγους, από έναν επαγγελματία που σέβεται την αμοιβή του.

Ο Στάθης, λοιπόν, δούλεψε την επιστολή των τριών με υπογραφές και από άλλους 197, ώστε να προωθηθεί στην ΟΜΑΕ, που λογικά θα την κοινοποιήσει στην ΕΠΑ, η οποία οφείλει να τη λάβει υπόψη. Καμία αμφιβολία ότι η κ. Ψαρράκου θα τη διαχειριστεί με τη λογική της χρυσής τομής κατά περίπτωση, κατατάσσοντας προτεραιότητες. Αυτό άμεσα, το άλλο του χρόνου και το τρίτο να το δούμε. Η Ψαρράκου, που δε «μασάει» όταν κουνάει δάχτυλο ο πρόεδρος Μάριο στην ΕΠΑ, ενώ σε ακούει με προσοχή και βλέπει στο βάθος του τούνελ, όταν η άτυπη δράση των 3+197 μπορεί να εξελιχθεί άσχημα και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Βλέπετε, είναι εκκρεμότητες ετών στο τραπέζι, και οι αθλητές εύκολα θα πάνε στα άκρα. Προδομένοι και προσβεβλημένοι, αφού διαβουλεύσεις δεν προέκυψαν, ενώ στον ΣΟΑΑ αναζητούν τον πρόεδρο σε άλλες υπερατλαντικές πολιτείες, ώστε να αποσταλεί η πρόταση των μελών του στους θεσμούς. Την ώρα που τα Σωματεία έχουν μπερδέψει το ρόλο τους, αγνοώντας τα μέλη τους.

Ξέρετε, οι επαναστάσεις που εξελίσσονται δυσάρεστα είναι αποτέλεσμα καταπίεσης ετών, με αφορμή που αναδεικνύει τις αιτίες… Κακά τα ψέματα και με χρονοκαθυστέρηση.

Οι αδικίες δεν περνούν στην ιστορία ανώδυνα. Μία σειρά από δράσεις και κουκούλωμα άνευ εξηγήσεων θα φέρει αντίδραση που θα κάνει θόρυβο, και μάλιστα με μανδύα παθιασμένου οργάνου που ήρθε για να μείνει. Προβληματισμένος…_ «Στρατισίνο»


πηγή: 4troxoi.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News