Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 0:37
Ελληνική Μουσική Συναυλίες

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Ένα ταξίδι στον χρόνο στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ένωσε το χθες με το σήμερα.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μάγεψε τους θεατές στο ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με τις δύο συναυλίες της στις 26 και 27 Ιουλίου, ερμηνεύοντας αγαπημένα λαϊκά, ελαφρά και αρχοντορεμπέτικα, αλλά και αγαπημένα τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Μεσογείου.

Σε μία ξεχωριστή ερμηνευτική στιγμή της, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μας ταξίδεψε σε μία συγκινητική διαδρομή ανάμεσα στα τραγούδια και τις μνήμες με το κατάμεστο θέατρο να χειροκροτά συγκινημένο.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, περιπλανήθηκε στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

 

Η μουσική περιπλάνηση ξεκίνησε με αφετηρία το «Μονοπάτι» του Γιώργου Μουζάκη και στο κατέληξε σημερινό λαϊκό τραγούδι, το οποίο επάξια εκπροσωπεί η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τραγούδια της όπως ο «Ταρίφας» από τη δισκογραφική συνεργασία της με τον σπουδαίο δημιουργό Σταμάτη Κραουνάκη.

Δύο συναυλίες με ερμηνείες ψυχής που άγγιξαν όλους όσοι ήταν εκεί, ερμηνείες μοναδικές που έδωσαν το δικό τους στίγμα στα τραγούδια αυτά.

Η υπέροχη καλλιτεχνική σύλληψη και ιδέα της Λήδας Ρουμάνη έπλεξε μία μοναδική μουσική διαδρομή που ισορρόπησε αριστοτεχνικά ανάμεσα στις διαφορετικές υφές, τις ρεπερτοριακές εκπλήξεις και τα συναισθηματικά κρεσέντο.

Παράλληλα, οι εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις του Θωμά Κωνσταντίνου έδωσαν νέα πνοή σε αγαπημένα ακούσματα.

 

Μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη ήταν μία εξαμελής μπάντα εκλεκτών μουσικών που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτή τη συναυλία.

Συμμετείχαν οι μουσικοί Νίκος Μέρμηγκας (μπουζούκι), Στέλιος Φραγκούς (πιάνο), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Νίκος Γύρας (κοντραμπάσο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κλασική κιθάρα) και Θωμάς Κωνσταντίνου (ενορχηστρώσεις, ούτι, λαούτο, γιουκαλίλι, τσουμπούς).

«Η ιδέα μου ήρθε σαν αστραπή», είπε η αγαπημένη ερμηνεύτρια για το μουσικό ταξίδι που παρουσίασε στις 26 και 27 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, προσφέροντας δύο βραδιές γεμάτες συναίσθημα και μνήμες, δύο βραδιές που γεφύρωσαν γλυκά το χθες με το σήμερα.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει μία αξιόλογη διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική μουσική με δεκάδες επιτυχίες και πολλές ραδιοφωνικές μεταδόσεις, πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συνεργασίες με σπουδαίους ερμηνευτές και συνθέτες, καθώς και συμμετοχές σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις.

Επίσης, έχει αναμετρηθεί με πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, παρουσίασε το 2014 μία συναυλία – αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη γεμίζοντας ασφυκτικά το Ηρώδειο.

 

Με τις δύο sold out συναυλίες της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τίτλο «Σε άλλα μονοπάτια» ολοκληρώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το φετινό πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου.

Φωτογραφίες

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News