Κυριακή 19 Μάιος 2024, 19:27
Πολιτική

Εκλογές 2023: Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για την είσοδο μικρότερων κομμάτων στην Βουλή – Διαρροή προς το ΠΑΣΟΚ στην επαρχία

Ανησυχία υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για την είσοδο των μικρότερων κομμάτων στην Βουλή, όπως έχει φανεί και από τις τελευταίες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Κι αυτό γιατί μέσα σε λίγες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας την προμοτάρισε η ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και εναντίον του ΠΑΣΟΚ για το θέμα Μάντζου.

Βάσιμα λοιπόν μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στην Κουμουνδούρου φοβούνται  την είσοδο των μικρότερων κομμάτων στην Βουλή.

Δηλαδή αυτό που δεν θέλει η ΝΔ δεν το επιθυμεί και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλους λόγους.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς «τσιμπολογούν» ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην επαρχία, όπου υπάρχουν και οι προσωπικές σχέσεις, καταγράφεται μία μικρή διαρροή των ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, προς το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Έτσι, ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την τελευταία του μάχη προκειμένου να συγκρατήσει τις δυνάμεις που στο παρελθόν είχαν συστρατευθεί μαζί του .

Χθες μάλιστα, με αφορμή δημοσίευμα στον τύπο που είχε τίτλο «Δικηγόρος των funds ο Δημήτρης Μάντζος» , σύμφωνα με το οποίο ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ «επιστρατεύτηκε από εταιρία διαχείρισης δανείων έναντι πολίτη που χρώσταγε σε ελβετικά φράγκα για το στεγαστικό», ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την απομάκρυνση του από τα ψηφοδέλτια της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο κ, Ανδρουλάκης να βγάλει το κ. Μάντζο από τα ψηφοδέλτια»

Περίμενε από τον κ. Ανδρουλάκη «μια γενναία απόφαση, να βγάλει -δηλαδή τον κ. Μάντζο από το ψηφοδέλτιο» και σημείωσε ότι «με τη στάση μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και στη συντηρητική παράταξη».

Και πρόσθεσε: «Φανταστείτε εγώ, που έχω βγει δημόσια και έχω ζητήσει να σταματήσει αυτή η διαδικασία των ανεξέλεγκτων πλειστηριασμών και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, να έχω τον πιο στενό μου συνεργάτη, τον κ. Καλογήρου για παράδειγμα, που είναι και δικηγόρος, και το δικηγορικό του γραφείο να αναλαμβάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Και να βγάζω εγώ ανακοινώσεις μάλιστα και για το Ελβετικό φράγκο, γιατί έχει ιδιαίτερες θέσεις το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τους δανειολήπτες με Ελβετικό φράγκο και ορθώς, και να πηγαίνει ο στενός μου συνεργάτης να κάνει πλειστηριασμό που αφορά την πρώτη κατοικία από έναν δανειολήπτη για 55.000 ευρώ.

Νόμιμο είναι, αλλά δεν είναι ηθικό. Στην πολιτική πρέπει να επιβεβαιώνουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Το προηγούμενο διάστημα – και ορθώς – ασκήσαμε πάρα πολύ έντονη κριτική για τον κ. Πάτση, ο οποίος ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά και για τον κ. Καππάτο – ο κ. Πάτσης διεγράφη, ο κ. Καππάτος παραμένει και είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά – για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ο στενός του συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη κινείται έξω από το πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει, ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί αυτό».

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την δήλωση συμπόρευσης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψαν μία σειρά από αφηγήματα για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ μέσα από τα φιλικά της μέσα επιχείρησε να περάσει την άποψη ότι η επανεμφάνιση του πρώην στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει με το θέμα της διαδοχής.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ωστόσο ότι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας εκείνος ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει να είναι υποψήφιος στον νότιο τομέα , επισημαίνοντας ότι πλέον οι σχέσεις τους βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο.

Να θυμίσουμε πάντως ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδη θα πρέπει να γίνει πρώτα μέλος του κόμματος, καθώς αποχώρησε το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για να διεκδικήσει μία έδρα στην Βουλή θα πρέπει να περιμένει τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News