Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 10:49
Ελλάδα

Έκκληση για να συνεχίσει η μικρή Θεοφανεία τις θεραπείες της


Η ΜΚΟ «Πράξη Αγάπης» κάνει έκκληση για την μικρή Θεοφανία η οποία πάσχει από ένα σπάνιο μεταβολικό νόσημα που προκαλεί βαριά ψυχοκινητική καθυστέρηση και μικροκεφαλία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν καλύπτει σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει το πλήρες ποσό για την συνέχιση της θεραπείας και την βελτίωση της υγείας της Θεοφανίας.

Σύμφωνα με την περιγραφή της περίπτωσης της Θεοφανίας «Όταν η μικρούλα ήρθε στον κόσμο δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας και οι γονείς της ήταν ενθουσιασμένοι για την άφιξη του έκτου μέλους της οικογένειάς τους. Όσο όμως περνούσε ο καιρός, οι γονείς της μικρής άρχισαν να παρατηρούν πως το κεφαλάκι της κορούλας τους δεν αναπτυσσόταν, ενώ έδειχνε διαρκώς ληθαργική και κουρασμένη».>Η ανακοίνωση αναφέρει πως «Τότε επικοινώνησαν με τον παιδίατρό τους, ο οποίος τους παρέπεμψε για γεννητικό έλεγχο.

Τα αποτελέσματα όμως των εξετάσεων ήταν γροθιά στο στομάχι: ανεπάρκεια πυροσταφυλικής αφυδρογονάσης, ένα σπάνιο μεταβολικό νόσημα που προκαλεί βαριά ψυχοκινητική καθυστέρηση και μικροκεφαλία».

Όπως ενημερώνει η «Πράξη Αγάπης» για την ρουτίνα της μικρούλας, «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Θεοφανία υποβάλλεται σε εντατικό πρόγραμμα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας, και η αναπτυξιακή της πορεία έχει αρχίσει σταδιακά να σημειώνει πρόοδο, αφού η μικρή έχει πια αναπτύξει τη λειτουργία της μάσησης, ενώ καταφέρνει να κάνει μερικά βήματα με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή της».

Παρότι ασφαλισμένη, οι θεραπείες της δεν καλύπτονται σύμφωνα με την περιγραφή

Η περιγραφή του ιστορικού που είναι στην διάθεσή σας στο τέλος του άρθρου αναφέρει «Όπως είναι κατανοητό, οι ιατροφαρμακευτικές ανάγκες της μικρής έφεραν την εξαμελή οικογένεια σε αδιέξοδο, αφού οι θεραπείες της δεν καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Οι γονείς της μικρής Θεοφανίας στράφηκαν στην ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ και χάρη στην ευαισθητοποίηση όλων σας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις θεραπείες και τα ιατροφαρμακευτικά αναλώσιμα της μικρής για έναν ολόκληρο χρόνο!».

Για να φτάσει στο προκείμενο πως «Σήμερα όμως, η οικογένεια της Θεοφανίας ζητά τη στήριξή μας για άλλη μια φορά, αφού σύμφωνα με τους παιδονευρολόγους και αναπτυξιολόγους που παρακολουθούν τη μικρούλα, η συνέχιση των θεραπειών είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της υγείας της.». Το ερώτημα που τίθεται για το περιστατικό είναι «ποια οικογένεια το 2024, είναι σε θέση να συγκεντρώσει 17.714 ευρώ για το κομμάτι της περίθαλψης που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Σε κάθε περίπτωση ο ιατρικός φάκελος της μικρής είναι αναρτημένος στη ΜΚΟ. Είναι δεκάδες τα περιστατικά για τα οποία η συγκεκριμένη ΜΚΟ διεξάγει εράνους, κάτι που δείχνει πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεκάδες συμπολίτες μας είναι αποκλεισμένοι από την δωρεάν υγεία που είναι αναγκαία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News