Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 22:38
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Εκαψαν ΑΤΜ, «κατέβασαν» τζαμαρίες καταστημάτων – Τρεις ύποπτοι προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών

Ταυτόχρονα έδρασαν ομάδες κουκουλοφόρων τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε δύο διαφορετικά σημεία της Πάτρας, προκαλώντας φωτιά σε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) και φθορές σε προσόψεις καταστημάτων.

Εχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων του με κουκούλες τύπου full face, έκαψαν δύο ΑΤΜ στα τραπεζικά υποκαταστήματα της Eurobank στην Ελληνος Στρατιώτου και στην Καλαβρύτων και έσπασαν τις τζαμαρίες στα καταστήματα WATT+VOLT και Cosmote, επί της Ελ. Στρατιώτου.

Για την πρόκληση των πυρκαγιών στα ΑΤΜ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», οι δράστες χρησιμοποίησαν παστίλιες(!) προσανάμματος. Αυτό τουλάχιστον «δείχνουν» τα υπολείμματα που εντοπίστηκαν στα μηχανήματα.

Για τις καταδρομικές επιθέσεις προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών τρία άτομα, ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή τους και αφέθηκαν ελεύθερα. Στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν και επεξεργάζονται βίντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Εκτιμάται πως έδρασαν τουλάχιστον δυο ομάδες.

Ο τρόπος και η μεθοδολογία τους παρουσιάζει κοινά στοιχειά με το μπαράζ επιθέσεων που κατεγράφησαν προ μηνών, στην πόλη. Στις 30 Μαΐου, στο στόχαστρο είχαν μπει ΑΤΜ της Εurobank στα ΕΛΤΑ στο κέντρο της Πάτρας, της Alpha Bank επί της Καρόλου και ακολούθως των τραπεζών Πειραιώς και Alpha Bank στη συμβολή των οδών Ακρωτήριου και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τα 4 «χτυπήματα» έγιναν σε διάστημα ενός τετάρτου. Στα μέσα Ιουνίου, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ανέλαβαν και την ευθύνη «όργωσαν», επί περίπου δυόμισι ώρες την Πάτρα, «χτυπώντας» σε 7 διαφορετικά σημεία με στόχους ΑΤΜ, τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Είχαν πυρπολήσει όχημα τροφοδοσίας της εταιρείας «ΑΒ Βασιλόπουλος», επί της οδού Αμερικής.

Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, για τα χθεσινά περιστατικά σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος αγνώστων δραστών.

Στο μεταξύ, χθες τα ξημερώματα στην Ανδραβίδα, κουκουλοφόροι ανατίναξαν μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών σε σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Το όχημα βρέθηκε καμένο στο Τραγανό Ηλείας.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News