Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 22:39
Ελλάδα

«Έφυγε» ο συνδικαλιστής και αγωνιστής της Αριστεράς Νίκος Αδαμόπουλος


Θλίψη προκάλεσε όχι μόνο στους οικείους τους, αλλά και στους ανθρώπους που τον γνώρισαν στη διαδρομή του στην Αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα ο απρόσμενος θάνατος από εγκεφαλικό επεισόδιο του Νίκου Αδαμόπουλου.

Ο Νίκος Αδαμόπουλος στρατεύτηκε από νωρίς στην κομμουνιστική αριστερά, εντασσόμενος στην ΚΝΕ. Το 1989 διαφωνώντας με την πολιτική στις κυβερνήσεις Τζανεττάκη και Ζολώτα αποχώρησε και ήταν ιδρυτικό μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος, του οποίου διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του γραφείου του.

Εργαζόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Νέας Ιωνίας, από το 1989 έως τη συνταξιοδότησή του το 2016 θα πρωταγωνιστήσει στο εργατικό κίνημα στον χώρο των ΟΤΑ. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Νέα Ιωνία, ενώ διετέλεσε και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τις Αγωνιστικές Κινήσεις στους ΟΤΑ. Συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση της αντίληψης του νέου εργατικού κινήματος, του συντονισμού σωματείων και του ταξικού κέντρου αγώνα.

Είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, καθώς και μέλος της Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι σύντροφοί του από το ΝΑΡ, «ο Νίκος Αδαμόπουλος διακρινόταν για την αφοσίωση στην επαναστατική υπόθεση της εργατικής τάξης, για την μαχητικότητά του και την αποφασιστικότητά του να παλέψει για να νικήσει η εργατική τάξη και όχι απλά να κάνει αγώνες διαμαρτυρίας. Στήριξε συνειδητά τον στόχο και το έργο για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα».

Ημέρα, ώρα και τόπος της κηδείας του Νίκου Αδαμόπουλου θα ανακοινωθούν σύντομα.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News