Κυριακή 5 Μάιος 2024, 13:51
Ελλάδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκινά η δίκη με τις καταθέσεις των γονιών της Ελένης

Η βάρβαρη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, πρόκειται να αναβιώσει σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η δίκη για την άγρια δολοφονία είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 14 Φεβρουαρίου 2022 ωστόσο παρά την έντονη αντίδραση του πατέρα και της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για σήμερα μετά το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της δίκης άλλαξε δικηγόρο.

«Αφήσαμε το 15χρονο παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από το Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» είχε φωνάξει, ξεσπώντας στο δικαστήριο η Κυριακή Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων και ζητώντας να της πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα.

Ο νεαρός κατηγορούμενος ούτε καν δέχθηκε να μεταχθεί στη δικαστική αίθουσα, ενώ αντίθετα ο συγκατηγορούμενος του με καταγωγή από τη Ρόδο έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, προχωρώντας μάλιστα σε μία πρωτοφανή κίνηση, επιλέγοντας ο ίδιος και όχι ο δικηγόρος του, τους ενόρκους.

Εφόσον, η δίκη αρχίσει σήμερα επί της ουσίας, πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν ο πατέρας και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι αναμένεται να έχουν και σήμερα στο πλευρό τους, συγγενείς άλλων θυμάτων αποτρόπαιων δολοφονιών όπως έγινε και στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Στο πλευρό της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη μεταξύ άλλων είχαν βρεθεί η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο από το σύντροφο της αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Οι δύο κατηγορούμενοι δικάζονται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσας από κοινού και του ομαδικού βιασμού τελεσθέντος από δύο δράστες που ενεργούσαν από κοινού.

Το φρικτό έγκλημα

Το δράμα για την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας η οποία βρήκε μαρτυρικό θάνατο άρχισε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 όταν περαστικός, κατά ειρωνεία της μοίρας συγγενής του Ροδίτη κατηγορούμενου, είδε να πλέει στα παγωμένα νερά της παραλίας «Φώκια» το άψυχο πτώμα της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι γονείς της φοιτήτριας είχαν ήδη αρχίσει να την ψάχνουν. Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ξεκάθαρα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και οι αστυνομικές αρχές αρχίζουν εντατικά να ψάχνουν τι έχει συμβεί.

Ένα βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος δίπλα στο σπίτι της θα δώσει σημαντική ώθηση στις έρευνες. Ο Αλβανός κατηγορούμενος φαίνεται να συναντά την Ελένη και να φεύγουν.

Ο νεαρός συλλαμβάνεται και αποκαλύπτει τι έχει συμβεί, δίνοντας και το όνομα του Έλληνα συγκατηγορούμενου του.

Όλα έλαβαν χώρα στο εξοχικό του Ροδίτη κατηγορούμενου. Εκεί αφού οι κατηγορούμενοι βίασαν την Ελένη Τοπαλούδη, την εξανάγκασαν να ανεχθεί ασελγείς πράξεις, ενώ στη συνέχεια την γρονθοκόπησαν με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της.

Όταν εκείνη ανέκτησε τις αισθήσεις και τους είπε πως θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, της κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι.

Ενώ ακόμα ήταν ζωντανή η νεαρή φοιτήτρια, αντί οι δυο κατηγορούμενοι να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, την πήγαν σε απόκρημνη περιοχή όπου την έριξαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από ύψος δέκα μέτρων στη θάλασσα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News