Παρασκευή 28 Ιούνιος 2024, 9:56
Ελλάδα

Δόκιμη αστυνομικός το θύμα του revenge porn από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.


Μια νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Ελληνική Αστυνομία.

Δράστης ήταν ένας 35χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όπως αποκαλύπτεται θύμα του ήταν μια 22χρονη δόκιμη αστυνομικός.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το θύμα είχε δεσμό με τον 35χρονο αστυνομικό, ο οποίος -όταν η σχέση τους τελείωσε- αποφάσισε να την εκδικηθεί δημοσιοποιώντας ένα βίντεο με προσωπικές τους στιγμές.

Έρευνα από τις 16/6

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο αστυνομικός δημοσίευσε τα βίντεο σε κλειστές ομάδες στα social media, ωστόσο η δράση του έγινε γνωστή και στις 16 Ιουνίου διατάχθηκε έρευνα για την υπόθεση από την Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α., με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναζητούν στοιχεία.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του αξιωματικού στην υπόθεση, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 22 Ιουνίου, σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό και ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Τι είπε η 22χρονη

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός κατά την κατάθεσή της, διατηρούσε σχέση με τον 35χρονο το καλοκαίρι του 2021.

Για τη διαρροή του βίντεο υπογράμμισε ότι ο αξιωματικός ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο βίντεο και συνεπώς ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να το έχει δημοσιοποιήσει σε τρίτους.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Εναντίον του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος του αξιωματικού για την εν λόγω υπόθεση.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News