Κυριακή 5 Μάιος 2024, 1:15
Ελλάδα

Διαμαρτυρία φοιτητών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο Μαρούσι


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έξω από τα γραφεία επενδυτικής εταιρείας (CVC) στο Μαρούσι πραγματοποίησαν το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτική ιατρική  – Δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση και Ενιαία Ισχυρά Πτυχία» έγραφε το κεντρικό πανό των φοιτητών που με συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή της τους στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να δώσει το πράσινο φως για την ίδρυση ιδιωτικής ιατρικής σχολής.

Δείτε εικόνες

«Σε διάστημα μόλις ενάμιση μήνα από την ψήφιση του νόμου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά ΑΕΙ, η ΝΔ προχωρά με περίσσεια αλαζονεία την ίδρυση ιδιωτικών σχολών παρά την απόρριψη του μέτρου από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλη την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως σε CVC και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι ενέκρινε αίτημα για εταιρεία που έχει ως καταστατικό σκοπό την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει ότι πρόκειται για την υπό σύσταση εταιρία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited».

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγκέντρωση που «αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED και τον οργανισμό ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Π.Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» επί (α) της υπό σύσταση εταιρίας με την επωνυμία University of Nicosia Greece Branch Medical Limited και (β) της υφιστάμενης εταιρίας με την επωνυμία VANES Limited» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται μεταξύ άλλων ότι «η πρώτη γνωστοποιούσα HH3 έχει έδρα στην Κύπρο, ανήκει στο δίκτυο CVC το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους, μεταξύ άλλων της υγείας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των τροφίμων και της ασφάλισης».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News