Κυριακή 28 Απρίλιος 2024, 2:16
Ελλάδα

«Δεν ξεχνάμε τίποτα – Απαιτούμε δικαιοσύνη» – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα Τέμπη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (28/3) από οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς για τα Τέμπη, ενώ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το κάλεσμα ήταν για τις 19:00 έξω από το κτήριο του ελληνικού Κοινοβουλίου για να μην ξεχαστεί η τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

«Οι εξεταστικές επιτροπές δεν αρκούν, η πραγματική απονομή δικαιοσύνης χρειάζεται την πίεση του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Θα είμαστε στους δρόμους δείχνοντας ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, καμιά συγκάλυψη πολιτικών και ποινικών ευθυνών των υπευθύνων», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση για την συγκέντρωση.

Παράλληλα, τοζινόταν: «Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, άρση ασυλίας Καραμανλή και όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων χωρίς αποζημίωση και με κοινωνικό δημοκρατικό έλεγχο, αγώνας για την ήττα της κυβέρνησης και των πολιτικών της».

«Να αποδωθούν τώρα οι ευθύνες»

Λίγο μετά τις 19:30 ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις 57 ψυχές του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πλατεία Συντάγματος


«Πουλήσατε τα πάντα, είστε δολοφόνοι. Με αίμα φοιτητών βουλιάζει το βαγόνι», φωνάζουν οι φοιτητές που δίνουν το «παρών» στη διαμαρτυρία, ενώ δεν ξεχνούν να αναφερθούν και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.


«Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν. Άμεση άτση της ασυλίας, να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη. Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα περάσουν», έγραφε το πανό που κρατούσαν οι φοιτητές.

Οι φοιτητές τόνισαν ότι θα βρίσκονται στους δρόμους για όσο χρειαστεί και μέχρι τα θύματα να δικαιωθούν, ενώ έκαναν ειδική μνεία στην μονταζιέρα με τα ηχητικά τη νύχτα της τραγωδίας.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι βρισκόμαστε, για άλλη μια φορά, έξω από τη Βουλή για να διαδηλώσουμε και να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Παρενέβησαν ακόμα και στα ηχητικά, κάνοντας μοντάζ έτσι ώστε να μπορέσουν να παίξουν το αφήγημά τους για ανθρώπινο λάθος. Το λάθος προφανώς είναι της κυβέρνησης», είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο in η Μελίνα Κασσιανίδου, φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο ΕΚΠΑ.


Την ίδια ώρα, κάποιοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «καμία συγκάλυψη», ενώ κάποιοι άλλοι άναψαν φωτοβολίδες.


Ένα άλλο πλακάτ ανέφερε: «Μπαζώνετε πιο γρήγορα θα μας πνίξει το ποτάμι».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News