Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 16:04
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Δεν διώκεται, αλλά θα πληρώσει: Δεν προέκυψε ποινική ευθύνη για τον Πατρινό ψαροντουφεκά στο Λαμπίρι


Χωρίς επί του παρόντος να έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι συνθήκες εξαφάνισης του 27χρονου πατρινού ψαροντουφεκά που θεωρείτο αγνοούμενος για 20 ώρες στη θαλάσσια περιοχή στο Λαμπίρι Αιγιαλείας, καθώς ο ίδιος φέρεται να μην έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση γιατί δεν ενημέρωσε άμεσα πως ήταν καλά στην υγεία του, η προανακριτική έρευνα για τη διαπίστωση ποινικών ευθυνών έκλεισε με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «Πελοποννήσου», ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του νεαρού ως προς το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην εξαφάνιση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όπου μαζί με φίλο του είχαν μεταβεί στην περιοχή για υποβρύχιο ψάρεμα.

Ωστόσο, ο 27χρονος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος -όπως είχε γράψει η «Π»- με διοικητικές κυρώσεις με την επιβολή προστίμου, αφενός για τη διενέργεια παράνομης αλιείας, αλλά και για άσκοπη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Περίπου ένα τέταρτο πριν τη 1π.μ. της Τρίτης μέχρι τις 9μ.μ. της ίδιας ημέρας, οπότε και βρέθηκε σώος στις πρώην εγκαταστάσεις μπιτς μπαρ, σε πλήρη εξέλιξη με τον ίδιο να την παρακολουθεί από απόσταση βρισκόταν η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, από το Λιμενικό. Εκτός από τη συμμετοχή πλωτών και χερσαίων μέσων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, στις αναζητήσεις για τον εντοπισμό του μετείχε κλιμάκιο της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οπως πληροφορείται η «Π», επίκειται διαβίβαση στο Αρχηγείο του ΛΣ–ΕΛΑΚΤ των στοιχείων σχετικά με τις ώρες και οι δυνάμεις που απασχολήθηκαν προς αναζήτησή του και αναμένεται η έκδοση της «λυπητερής». Σε ανάλογες περιπτώσεις προβλέπεται πρόστιμο αξίας 10.000€. Στην κατάθεσή του στους λιμενικούς, ο νεαρός Πατρινός, όπως είχε αποκαλύψει η «Π», υποστήριξε πως κρυβόταν φοβούμενος τις συνέπειες για την παράνομη αλιεία, ενώ δεν γνώριζε πως οι έρευνες διεξάγονταν για εκείνον.

Ο αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, στο πλαίσιο πειθαρχικού ελέγχου, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την αδικαιολόγητη απουσία του από πλοίο στο οποίο είχε ναυτολογηθεί ως ανθυποπλοίαρχος και βρισκόταν στην Αντίκυρα. Σύμφωνα με το Λιμενικό, δηλώθηκε παράνομη απουσία του το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς δεν επέστρεψε σε αυτό μετά από άδεια εξόδου 24ώρων που είχε λάβει τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News