Κυριακή 19 Μάιος 2024, 13:34
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Δεκάδες οικογένειες στην Πάτρα “βγάζουν” το ενοίκιο τους μέσω του επιδόματος στέγασης

Πάνω από 3.500 οικογένειες στην Πάτρα λαμβάνουν τον τελευταίο χρόνο το επίδομα στέγασης, παίρνοντας έτσι ένα βοήθημα για μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα του ενοικίου τους.

Πρόκειται για τις οικογένειες που έχουν ένα χαμηλό εισόδημα και ζουν σε ενοίκιο, μη έχοντας το δικό τους σπίτι. Το επίδομα αυτό αφορά 75 ευρώ το μήνα και υπάρχει μία προσαύξηση της τάξεως των 35 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Ωστόσο, το ανώτατο όριο που μπορεί να φτάσει είναι τα 210 ευρώ όσο μεγάλη και να είναι η οικογένεια. Η ισχύς του επιδόματος κρατάει έξι μήνες (στη συνέχεια απαιτείται νέα αίτηση για να ανανεωθεί)  και αποτελεί μία σημαντική βοήθεια για τις οικογένειες που ζουν σε ενοίκιο, μη έχοντας ένα υψηλό εισόδημα.

Ο αριθμός αυτός των 3.500 οικογενειών έχει να κάνει με τα στοιχεία του Δήμου και αφορά μόνο εκείνες τις οικογένειες που προσήλθαν είτε στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, είτε στην αρμόδια αντιδημαρχία υγείας, στην Πατρών – Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα 2.600 οικογένειες (σε ετήσια βάση) έχουν κάνει το σχετικό αίτημα στον Κοινωνικό Οργανισμό και άλλες 1.500 στην αντίστοιχη υπηρεσία της αντιδημαρχίας υγείας για το τρέχον εξάμηνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κάνουν είτε στον λογιστή τους είτε και μόνοι τους ηλεκτρονικά, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των οικογενειών που στρέφονται για να πάρουν το επίδομα στέγασης, είναι αρκετά μεγαλύτερος στην Πάτρα.

Όμως και αυτό το νούμερο αποτυπώνει μία ακόμα πτυχή της φτώχειας που ταλανίζει την κοινωνία της Πάτρας η οποία μαστίζεται από την ανεργία, με δεκάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους.

Μάλιστα, πολλές από τις οικογένειες αυτές που παίρνουν το επίδομα στέγασης, με βάση τα εισοδήματα που έχουν θα δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του ενοικίου τους και θα αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της έξωσης, χωρίς αυτό.

Όλα αυτά σε μία Πάτρα που τουλάχιστον 11.000 οικογένειες παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για να τα βγάλουν πέρα, με πολλές από αυτές να αποτελούν τα χρήματα αυτά το μοναδικό τους εισόδημα.


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News