Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 1:52
Τεχνολογία

ChatGPT: Αυτό που περίμεναν καιρό οι χρήστες της OpenAI


Η OpenAI προέβη σε μια ανακοίνωση για το πιο εξελιγμένο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα. Ξεκινάει τη διάθεση του GPT-4 Turbo. Αυτό σημαίνει πως οι συνδρομητές του ChatGPT Plus θα έχουν σύντομα πρόσβαση στο αναβαθμισμένο μοντέλο.

Μια από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις του νέου μοντέλου αφορά την εκπαίδευσή του. Σε αντίθεση με το GPT-4 που ήταν εκπαιδευμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, το GPT-4 Turbo είναι εφοδιασμένο με πολύ πιο σύγχρονα δεδομένα έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις του ως τον Απρίλιο του 2023.

«Context window»

Επίσης, το GPT-4 Turbo φέρεται να είναι ικανό να χειρίζεται εξαιρετικά περίπλοκες εργασίες που περικλείονται σε μία μόνο εντολή, χάρη στην πολύ πιο εξαντλητική εκπαίδευσή του. Βέβαια, η μεγαλύτερη εξέλιξη δεν είναι ούτε οι πιο πρόσφατες γνώσεις, ούτε η δυνατότητά του να διαχειρίζεται πιο σύνθετες διεργασίες.

Βεβαίως, η μεγαλύτερη αναβάθμιση είναι το νέο «context window». Πρόκειται για ένα μέτρο που καθορίζει πόσο μεγάλες και πυκνές σε πληροφορίες θα είναι οι είσοδοι και οι έξοδοι ενός AI μοντέλου. Το GPT-4 Turbo θα διαθέτει «context window» που είναι περίπου 4 φορές μεγαλύτερο από το GPT-4, ικανό να επεξεργαστεί 128.000 tokens.

Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα 1.000 tokens ισοδυναμούν περίπου με 750 λέξεις. Αυτό σημαίνει ότι η νέα εξέλιξη του μοντέλου της OpenAI είναι ικανή να επεξεργαστεί 96.000 λέξεις.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News