Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 14:44
Κόσμος

Χάος σε πτήση της Air New Zealand: Δύο άτομα τραυματίστηκαν από τις αναταράξεις


Ένας επιβάτης και ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκαν στη διάρκεια αναταράξεων στην πτήση NZ607 της Air New Zealand από το Γουέλινγκτον προς το Κουίνσταουν το απόγευμα της Κυριακής (16.06.2024).

Δύο ασθενοφόρα έφτασαν στο αεροδρόμιο του Κουίνσταουν αφού ο επιβάτης κάηκε από ζεστό καφέ και το μέλος του πληρώματος χτύπησε στην οροφή του αεροσκάφους από τις αναταράξεις σε πτήση της Air New Zealand. 

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Επιβάτης της πτήσης δήλωσε ότι οι αεροσυνοδοί σέρβιραν ζεστά ροφήματα όταν κατά λάθος χύθηκε καυτός καφές πάνω σε μια επιβάτιδα.

«Έπαθε εγκαύματα, είχε κάποιες φουσκάλες» ανέφερε.

Η επιβάτης είπε ότι οι αναταράξεις ήταν οι χειρότερες που είχε βιώσει ποτέ και παρομοίωσε το συμβάν όπως όταν ανεβαίνεις σε τρενάκι του λούνα παρκ και αρχίζεις να πέφτεις προς τα κάτω και μετά να ανεβαίνεις πάλι προς τα πάνω.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της Air New Zealand, σμηναγός Ντέιβιντ Μόργκαν, επιβεβαίωσε ότι ένας πελάτης και ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκαν.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας είναι η Νο 1 προτεραιότητά μας και το πλήρωμά μας είναι εκπαιδευμένο να ανταποκρίνεται σε αυτές τις καταστάσεις», δήλωσε στη Daily Mail Australia.

Κατά διαστήματα, μπορεί να εμφανιστούν αναταράξεις στον καθαρό αέρα, όπου δεν είναι ορατές στο πλήρωμα της πτήσης.

«Αναθεωρούμε πάντα τις διαδικασίες λειτουργίας μας σύμφωνα με τους κανονισμούς και με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, ώστε να διασφαλίζουμε ότι η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας έχει προτεραιότητα» τόνισε.

Πληροφορίες από Dailymail 



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News