Παρασκευή 21 Ιούνιος 2024, 8:55
Ελλάδα

Χανιά: Ερωτήματα για τον θάνατο του 20χρονου – «Πώς γίνεται να ήταν ναυαγοσώστης αν είχε καρδιακό πρόβλημα;»


Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινότητα των Χανίων μετά τον τραγικό θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη, όταν εκείνος ενεπλάκη σε καβγά που εκτυλίχθηκε σε πλατεία στις Καλύβες.

Παρόλο που η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, και όχι σε κάποιο χτύπημα που μπορεί να δέχθηκε, οι έρευνες συνεχίζονται.

Ερωτηματικά όμως προκαλεί το πώς γίνεται να υπήρχε καρδιακό πρόβλημα και να ασκούσε το επάγγελμα του ναυαγοσώστη.

Ξεσπούν οι συγγενείς του νεαρού: «’Ηταν αθλητής και έκανε τακτικά καρδιολογικές εξετάσεις, δεν ξέραμε κάτι»

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι συγγενείς του 20χρονου υποστηρίζουν ότι υποβαλλόταν συχνά σε ιατρικές εξετάσεις και δεν ήξεραν κάτι για καρδιολογικό πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η οικογένειά του, ήταν αθλητής και έκανε τακτικά καρδιολογικές εξετάσεις και λένε πως υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι δέχθηκε επίθεση λίγο πριν πεθάνει.

«Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι τον χτύπησαν. Ένας από τους πέντε τον χτύπησε. Τώρα ο ιατροδικαστής λέει ότι είχε καρδιακό πρόβλημα, αλλά εμείς δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτό. Πώς γίνεται να ήταν ναυαγοσώστης αν είχε καρδιακό πρόβλημα;» δήλωσε ένας ξάδελφος του 20χρονου.

Από την πλευρά της, συγγενής του νεαρού ναυαγοσώστη μίλησε για την αδερφή που άφησε πίσω ο 20χρονος: «Ήταν μοναχοπαίδι χωρίς πατέρα και άφησε την αδελφή μου μόνη της τώρα. Έκανε τεράστια προσπάθεια να τον μεγαλώσει και στα 20 του, στην καλύτερη ηλικία, μας τον πήραν μακριά».

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση

Το περιστατικό έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, με κατοίκους και επιχειρηματίες των Καλυβών, πολλοί από τους οποίους ήταν μάρτυρες του τραγικού γεγονότος, να καταθέτουν υπόμνημα στην εισαγγελία ζητώντας ενισχυμένη αστυνόμευση στην περιοχή.

Θυμίζεται ότι οι δύο 24χρονοι, που συνελήφθησαν για θανατηφόρο σωματική βλάβη, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.

Παρόλα αυτά, η νεκροψία δεν έδειξε κακώσεις ή τραύματα που να σχετίζονται με ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να διαλευκάνει τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Βίντεο από τη στιγμή που ο 20χρονος καταρρέει



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News