Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 23:46
Auto-Moto

Buggy Motors: Κινητικότητα παντός εδάφους


Η Buggy Motors έχει συνδυάσει το όνομά της με το βουνό, τη θάλασσα, το καλοκαίρι και την διασκέδαση. Παρέχοντας εναλλακτικά οχήματα, ελευθέρου χρόνου και αναψυχής: Buggy – τετράτροχα ανοιχτά οχήματα χωρίς πόρτες και παράθυρα, για άσφαλτο και χώμα.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά το 2006 όταν και ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση των buggy της JOYNER (Team Joyner USA), εταιρείας με εξειδίκευση στα εκτός δρόμου τετράτροχα buggy. Αργότερα ανέλαβε και την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή της DINLI: Τετράτροχα ποιοτικά ATV (γουρούνες) κατασκευασμένα στην Ταϊβάν.

Buggy Motors

H κατηγορία οχημάτων off-road με την οικονομική κρίση άρχισε να φθίνει και έτσι η εταιρεία το 2015 ξεκίνησε να επικεντρώνεται στο να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση στα on-road, αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση του BeachBuggy, με ταυτόχρονη προμήθεια και υποστήριξη τουριστικών εταιρειών (Rent a Car, Rent a Moto, ΤΑΧΙ Transfers/Rentals κλπ) στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το 2023 πάνω στην ίδια φιλοσοφία, έρχεται και η αποκλειστική συμφωνία για την εισαγωγή στην ελληνική και κυπριακή αγορά ενός ακόμη summercar, του 4θέσιου buggy μικροαυτοκινήτου BuggyCar. Μοντέλο που βασίζεται στις πατενταρισμένες σχεδιαστικές γραμμές ενός αυτοκινήτου-θρύλου, του MiniMoke.

Έχουμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον άνθρωπο πίσω από τη Buggy Motors, τον κ. Σταύρο Φαλτσέτα, ιδρυτή και επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Buggy Motors

Κύριε Φαλτσέτα, πείτε μας δυο λόγια για την BuggyMotors και ποιες εταιρίες αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά;

Η Buggy Motors σήμερα διαθέτει στην ελληνική αγορά οχήματα με έγκριση τύπου (πινακίδες κυκλοφορίας) για αναψυχή στο βουνό και στη θάλασσα, 4×4 και off-road. Tα οποία είναι κυρίως διθέσια υπό τις φίρμες JOYNER και RENLI. Διαθέτουμε επίσης και 4θέσια μοντέλα on-road 4×2 υπό τις μάρκες BeachBuggy και BuggyCar. Τα οχήματα που της γκάμας μας έχουν το εξής κύριο χαρακτηριστικό: Φορούν κινητήρα και μηχανικά μέρη ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που παίρνουν πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς περνούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές μέχρι στιγμής στην Ευρωπαϊκή ένωση όπως το EURO 5 και το EURO 6.

Αυτά είναι τα κύρια οχήματα της δραστηριότητάς μας.

Στην γκάμα της εταιρείας συγκαταλέγονται επίσης και άλλα μοντέλα, όπως τα σπορ διθέσια ρόουντστερ της γαλλικής SECMA με την εκρηκτική επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,8”. Επίσης, παιδικά buggy με βενζινοκινητήρα από την Hammerhead (Polaris), καθώς κι ένα παιδικό ηλεκτρικό τζιπάκι, 48βολτο και 4×4.

Σε τι κοινό και πελατολόγιο απευθύνονται τα συγκεκριμένα οχήματα; Τι ανάγκες καλύπτουν και πώς κι επιλέξατε να επενδύσετε σε μια τόσο εξειδικευμένη αγορά;

Κανονικά το πελατολόγιό μας είναι οι ιδιώτες πολυτελούς διαβίωσης. Οι οποίοι συνήθως έχουν την ανάγκη να καλύψουν τις μετακινήσεις στις εξοχικές κατοικίες τους, σε βουνό και θάλασσα, ή φυσιολάτρες και οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού -πάλι πελάτες με ισχυρή οικονομική επιφάνεια. 

Το κοινό αυτό με την κρίση από το 2014 συρρικνώθηκε δραματικά, μιας και χτυπήθηκε όπως όλοι μας από την αστάθεια στη χώρα. 

Έτσι σκεφτήκαμε εκείνη την περίοδο να διαθέσουμε τα απούλητα εμπορεύματα με ευνοϊκότερους όρους σε κάποιες εταιρείες εκμίσθωσης στα ελληνικά νησιά. Έτσι ξεκίνησε και άνοιξε μια μεγάλη πόρτα στο B2B και η πώληση στα Rent a Car που υπάρχει σήμερα.

Μεγαλώσαμε μέσα στην κρίση. Ψάχναμε διεξόδους και νέες αγορές, πουλώντας την ελληνική συνταγή σε τουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό. Και το πετύχαμε. Έχουμε παρουσία πλέον από τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας έως το Port Louis στον Μαυρίκιο… και κάθε χρόνο η παρουσία μας μεγαλώνει.

Αυτός είναι ο λόγος που είδα την ευκαιρία και επένδυσα στην παραγωγική διαδικασία του BeachBuggy® στο εργοστάσιο στην Κίνα και στην Ταϊβάν. Όπου εκτός από την αντιπροσώπευσή του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μέχρι στιγμής το διαθέτουμε σε ακόμη επτά νέες χώρες με τουριστική ανάπτυξη και συνεχίζουμε.

Πρόκειται για ένα όχημα πολύ διαδεδομένο στις εταιρείες εκμίσθωσης και πολύ αξιόπιστο.

Τι είδους δίπλωμα πρέπει να έχει ο οδηγός ενός τέτοιου οχήματος;

Όλα μας τα οχήματα απαιτούν δίπλωμα αυτοκινήτου και μόνον. Αυτός είναι και ένας ακόμη λόγος που προτιμώνται από τις εταιρείες εκμίσθωσης στις τουριστικές περιοχές και στα νησιά μας. Είναι ευκολοδήγητα από όσους γνωρίζουν να οδηγούν αυτοκίνητο, ανεβάζοντας την ενεργητική ασφάλεια και μειώνοντας την πιθανότητα ατυχήματος του χρήστη που παρατηρείται κατά κόρον στα δίκυκλα ή στις γουρούνες.

Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα τέτοιο όχημα; Υπάρχει συνεργασία και δυνατότητα παροχής των συγκεκριμένων οχημάτων και μέσω leasing;

Το 2024 ξεκινάμε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της χρηματοδότησης για επαγγελματίες. Και ευελπιστούμε η συμφωνία μας αυτή να δώσει ώθηση και ορίζοντα στο επιχειρείν στον κατεξοχήν προσοδοφόρο τομέα της χώρας μας που είναι ο τουρισμός. 

Φυσικά δεν λείπουν από τη φαρέτρα μας και τα τραπεζικά χρηματοδοτικά προγράμματα (μακροπρόθεσμη αποπληρωμή) καθώς και τα άτοκα χρηματοδοτικά προγράμματα (βραχυπρόθεσμη αποπληρωμή). Προϊόντα που προσφέρουν λύσεις και ευκαιρίες διεύρυνσης της λιανικής στην ελληνική αγορά. Μια αγορά που όπως προείπα είχε φθίνει αρκετά την τελευταία δεκαετία. Ακόμα και στα είδη πολυτελείας όπου και συγκαταλέγονται τα οχήματά μας. Βλέπετε, το μπάγκι θεωρείται το φουσκωτό της στεριάς!

Πλέον όμως βλέπουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανεβάζουν τον δείκτη των εγκριτικών αποφάσεων στην τραπεζική λιανική σταδιακά και είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό.

Buggy Motors

Για έναν νέον επιχειρηματία που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη αγορά, υπάρχει αντίστοιχη υποστήριξη από την εταιρία σας και σε τι επίπεδο;

Είμαστε αρκετά δυνατοί στο B2B. Η καλύτερη διαφήμισή μας πλέον είναι οι εκατοντάδες ευχαριστημένοι πελάτες μας στον χώρο της εκμίσθωσης οχημάτων. Η τοποθέτηση ανταλλακτικού στο ράφι είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Το 99% των οχημάτων που πουλάμε εκμισθώνεται από τουρίστες το καλοκαίρι. Οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμπλακούν σε ατύχημα κ.λπ. Για σκεφτείτε να πούμε στον επιχειρηματία του Rent a Car θα φέρουμε το ανταλλακτικό σε 20 ή 30 ημέρες -πάει έχασε τη σεζόν. Είναι σαν να τροφοδοτούμε τη μηχανή του καφέ σε μια επιχείρηση καφέ και ο εστιάτορας να ΜΗΝ έχει ανταλλακτικό την επόμενη ώρα που θα το ζητήσει. Μα μόνο καφέ πουλάει. Τι θα κάνει; Θα το κλείσει; Θα χάσει την πελατεία του; Για εμάς η υποστήριξη των οχημάτων μας είναι ακριβώς η ίδια με το παράδειγμα που σας περιέγραψα. Διότι απευθυνόμαστε κυρίως στο B2B. Οπότε έχουμε εδραιώσει με επιτυχία τον ενδεδειγμένο μηχανισμό υποστήριξης και ανατροφοδότησης ανταλλακτικών στο ράφι, αλλά και γενικά όλων των μερών των οχημάτων. Αρχής γενομένης από εκείνα που μπορούν να απαιτηθούν σε ένα τρακάρισμα. Αυτός ακριβώς ο μηχανισμός μας επιτρέπει πλέον να διαφημίζουμε τους ευχαριστημένους συνεργάτες σε νέους εν δυνάμει πελάτες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα προχωράα με γοργό ρυθμό προς τον εξηλεκτρισμό. Ισχύει κάτι αντίστοιχο και με τις εταιρίες που αντιπροσωπεύετε; Υπάρχουν και σε τι ποσοστό ηλεκτρικά οχήματα στην γκάμα τους;

Ήδη διαθέτουμε και το BeachBuggy αλλά και το BuggyCar σε 100% ηλεκτρική έκδοση. Με αυτονομία ~200 km με ταχύτητα 60 km/h. Η φόρτισή τους δε γίνεται πολύ γρήγορα: Σε οικιακή πρίζα χρειάζονται μία ώρα φόρτιση για το 0-45% της μπαταρίας τους.

Ποιες είναι οι προοπτικές της συγκεκριμένης αγοράς σε Ελλάδα κι εξωτερικό; Πιστεύετε πως το micromobility μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητάς μας στο μέλλον;

Η κατηγορία της μικροκινητικότητας προσωπικά πιστεύω θα κυριαρχήσει στη μετακίνηση, ναι. Όμως εμείς δεν θεωρώ πως εμπορευόμαστε κάποιο όχημα στην κατηγορία της μικροκινητικότητας -τουλάχιστον προσώρας. Επίσης τα οχήματά μας κοστίζουν αρκετά.

Ούτε πουλάμε επιδόσεις ή τεχνολογική υπεροχή. Η πολυτέλεια για εμάς κρύβεται στην απλότητα, όπου το όχημά μας θα σε γοητεύσει χάρη στη σχεδίαση και στην αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει η λιτή αρχιτεκτονική του. 

Τα οχήματά μας πλέον γίνονται περιζήτητα για εκμίσθωση.

Επειδή πουλάμε χαμόγελο, και όχι μούρη. Αυτό και μόνο πλέον αναζητούν οι ταξιδιώτες για αναψυχή. Γι’ αυτό και οι εταιρικοί πελάτες μας το χαμόγελο αυτό το αγοράζουν, το μισθώνουν και βγάζουν διπλά λεφτά κατά τη μίσθωσή του από ένα συμβατικό ΙΧ.

Buggy Motors

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Τι νέο και καινοτόμο να περιμένουμε από την Buggy Motors;

Συνήθως πρέπει να εξουσιάζουμε τα σχέδιά μας και τη διάθεσή μας, διότι εάν μάθουν και δεν υπακούνε, μετά μας διατάζουν.

Η μετακίνηση θέλει χαμόγελο. Και το χαμόγελο εμείς στη Buggy Motors το κάνουμε επάγγελμα. 

Συνεχίζουμε να αναζητούμε και να εξελισσόμαστε, πάντα με γνώμονα να πουλάμε εκείνη την παιδικότητα που όλοι ψάχνουμε. Αυτό ήταν είναι και θα παραμείνει η δραστηριότητα της Buggy Motors.

Να γυρίζουμε το κλειδί και να μας γράφει το καντράν: Please Insert Coin! 

Αυτό είναι καινοτόμο για εμάς!

 





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News