Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 8:25
Auto-Moto

Αυτοκίνητο από τα Lidl; Ηλεκτρικό SUV-crossover με €10.000!


Τα Lidl, η γερμανική αλυσίδα εκπτωτικών καταστημάτων σούπερ μάρκετ από το Νέκαρζουλμ της Γερμανίας, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα σβήσει τον ανταγωνισμό. Με τιμή που σοκάρει, είναι απόλυτα αναμενόμενο ότι η Dacia έχει χάσει τον ύπνο της αφού αναμένεται να απορροφήσει μεγάλο ποσοστό των αγοραστών οχημάτων χαμηλής τιμής.

Όσο τα κινεζικά προσιτά ηλεκτρικά καθυστερούν την άφιξή τους στην ελληνική αγορά, το φθηνό ηλεκτρικό των Lidl αναμένεται να κάνει πάταγο.

Μα αυτοκίνητο από τα Lidl; Ασφαλώς! Πού αλλού θα βρείτε αστικό ηλεκτρικό SUV με €10 χιλιάρικα;

Lidl

Ένας πραγματικός σεισμός συγκλονίζει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία από τη στιγμή που η Lidl ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του πρώτου της SUV-crossover με μήκος 4.30 m. Θα είναι μεγαλύτερο από το Seat Arona και θα μπορεί να διανύσει περί τα 200 km κατά WLTP, χάρη στην μπαταρία των 35.8 kWh.

Η γερμανική εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία εδώ κι αρκετούς μήνες με την κινεζική εταιρία Soueast για να κατασκευάσει το Silvercrest, που δεν είναι άλλο από ένα DX5 με προσεγμένους χρωματισμούς, δηλαδή τον εξής έναν που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Lidl

Πρόκειται για μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη εδώ και πέντε χρόνια στην κινέζικη αγορά με βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων 120 ίππων κι αυτόματο κιβώτιο CVT. Άρα έχει γίνει ήδη απόσβεση του κόστους εξέλιξης.

Στην περίπτωση των Lidl δε, αφού το μοντέλο απευθύνεται σε ευρωπαίους αγοραστές, η συμφωνία περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλεκτροκινητήρα 70 ίππων και μπαταρίας από άλλα μοντέλα της γκάμας της Soueast. 

Lidl

Προφανώς δεν είναι ένα αυτοκίνητο για να αλωνίσετε όλη την Ελλάδα, αλλά έχει νόημα ως δεύτερο για τα καθημερινά δρομολόγια της οικογένειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προσφορές FIAT από τα Lidl, leasing 4ετίας για το 500 με €89 τον μήνα

Οι αγοραστές όμως θα πρέπει να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις αναφορικά με την πλύση εγκεφάλου που θα τους κάνουν τα Lidl. Καταρχάς, over-the-air αναβαθμίσεις θα προβάλλουν το εβδομαδιαίο φυλλάδιο προσφορών του γερμανικού σούπερ-μάρκετ στην κεντρική οθόνη των 9,3 ιντσών, ενώ το σύστημα πλοήγησης θα έχει αποθηκευμένα όλα τα υποκαταστήματα ανά την υφήλιο.

Lidl

Επίσης, θα υπάρχει ηχητική ενόχληση σε περίπτωση που τοποθετήσετε ψώνια στον χώρο αποσκευών που δεν είναι αγορασμένα από τα Lidl. Για να επιτευχθεί αυτό, το δάπεδο στο πορτ-μπαγκάζ έχει επενδυθεί με ηλεκτρονικούς αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύουν γιαούρτια, υγρά πιάτων, ρολά χαρτιού υγείας και κάθε προϊόν που δε φέρει το μικροτσίπ Lidl.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διάθεση του όμορφου crossover ακριβώς δίπλα από τα νερά, δηλαδή σχετικά κοντά στην είσοδο, ώστε να υπάρχει φυσικός φωτισμός και το μοντέλο να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές.

Lidl

Αν και με τιμή στα €10 χιλιάρικα, κάτι μας λέει ότι θα πουλήσει σα ζεστό ψωμί, όπου και να το τοποθετήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Lidl έκαναν κάτι πάρα πολύ ευφυές: Έχουν ήδη ταξινομήσει τα οχήματα στην ελληνική αγορά ως εταιρικά, οπότε έχουν ενσωματώσει την επιδότηση στην τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα… Lidl;

Ο αγοραστής δηλαδή θα ψωνίσει το προϊόν στην τελική τιμή και μετά θα πονοκεφαλιάσουν οι διευθύνοντες των Lidl για το πότε θα δεήσει το ελληνικό κράτος να πληρώσει τις επιδοτήσεις.

Lidl

Επιπλέον εξοπλισμός δεν θα μπορεί να προστεθεί, αφού θα υπάρχει μόνο μία έκδοση σε ένα μόνο χρώμα. Όσοι βιαστούν να παραγγείλουν την Launch Edition θα παραλάβουν επίσης ένα ζευγάρι παπούτσια κι ένα πουλόβερ στα ίδια χρώματα. 

Επίσης, θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν εσαεί στους φορτιστές της εταιρίας. Πριν βιαστείτε να πείτε ότι έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται χρέωση στους φορτιστές των Lidl, να σας ενημέρωσουμε ότι φαινόμενα ασυδοσίας θα επιφέρουν μελλοντικά την επιβολή χρέωσης στους φορτιστές της εταιρείας. Όχι όμως για όποιον έχει αγοράσει το ηλεκτρικό της.

Καλή Πρωταπριλιά!

 





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News