Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 20:05
Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας: Πριν ένα μήνα καταδίκαζε την έμφυλη βία σε εκδήλωση της ΔΑΠ


Ο 52χρονος ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας που παραδέχτηκε τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του, είχε υπερασπιστεί πολλές φορές γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας σε πολύκροτες υποθέσεις. Ζητούσε δημοσίως να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους θύτες.

«Για να μη φτάνουμε συνέχεια σε τέτοια σημεία θα πρέπει οι ποινές για ενδοοικογενειακή βία να γίνουν βαρύτερες», έλεγε.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Απόστολος Λύτρας είχε αναλάβει την υπεράσπιση 50χρονης στην Κομοτηνή την οποία ο σύζυγός της περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά. Σε δηλώσεις του τότε είχε αναφέρει: «Κάποιος ο οποίος κακοποιεί τη σύντροφό του ή τη σύζυγό του είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα προβεί και σε κάτι άλλο».

Καταδίκαζε δημοσίως την έμφυλη βία

Ο Απόστολος Λύτρας καταδίκαζε δημοσίως την έμφυλη βία. Παρότρυνε τις γυναίκες θύματα να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

Το ίδιο έκανε και ως ομιλητής σε εκδήλωση της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ στην Κομοτηνή, πριν ένα μήνα με θέμα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έμφυλη βία».

Ο Απ. Λύτρας που δημοσίως καταδίκαζε την έμφυλη βία, χθες ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του

Χθες ο Απόστολος Λύτρας ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Εμφανίστηκε μετανιωμένος. Ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει  ψυχολογική υποστήριξη.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News