Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 21:16
Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας: Πήγε χωρίς χειροπέδες στο δικαστήριο και παρίστανε ότι φορούσε


Συζήτηση έχει προκληθεί γύρω από το «θέατρο» που έπαιξε ο κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμός της συζύγου του, Απόστολος Λύτρας, κατά την μεταγωγή του στα δικαστήρια, χθες Δευτέρα (17/06).

Χωρίς χειροπέδες στα δικαστήρια ο Απόστολος Λύτρας – Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Υπήρξε μία μικρή, αλλά σοβαρή λεπτομέρεια που δύσκολα έγινε αντιληπτή από ανθρώπινο μάτι, αλλά κατάφερε να πιάσει η κάμερα. Ο γνωστός δικηγόρος προσποιήθηκε ότι φορούσε χειροπέδες, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, χωρίς όμως να συμβάινει κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, ο κατηγορούμενος παριστάνει ότι φοράει χειροπέδες καλύπτοντάς τα χέρια του με ένα σακάκι. Όμως, όταν φτάνει στην πόρτα των δικαστηρίων, βγάζει το σακάκι και αφήνει κάτω τα χέρια του, καθώς δεν υπήρχαν χειροπέδες.

«Η χειροπέδηση είναι απαραίτητη, εδώ έχει γίνει μια σκηνοθεσία»

«Εδώ έχει γίνει μια σκηνοθεσία και αυτό δεν είναι καλό. Κανονικά υπάρχει ένα πρωτόκολλο για ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται για κακουργηματιές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις δικαστικές ή ανακριτικές αρχές. Έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες», είπε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπεύθυνοι για αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News