Παρασκευή 28 Ιούνιος 2024, 2:38
Ελλάδα

Αποκάλυψη: Διαφωνίες κι ερωτηματικά για την πυρκαγιά από «βεγγαλικά» στην Ύδρα


Σε «ρήξη» και διαφωνίες Λιμενικού και Πυροσβεστικής έχει οδηγήσει η έρευνα -όπως αποκαλύπτει το in.gr- για τις αιτίες εκδήλωσης, την Παρασκευή, δασικής πυρκαγιάς στην θέση Μπίστι στην Ύδρα.

Με τους αξιωματικούς του Λιμενικού να αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την ρίψη βεγγαλικών από την θαλαμηγό «Περσεφόνη» που βρισκόταν κοντά στην ακτή όπως έχουν καταλήξει στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κι οι οποίοι έχουν συντάξει δικογραφία σε 13 μέλη του πληρώματος, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς στη δασική έκταση.

Η Πυροσβεστική λοιπόν προχώρησε σε ανακοίνωση που ανέφερε ότι «συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς 13 ημεδαποί (σ.σ.: πλήρωμα της ενοικιαζόμενης θαλαμηγού «Περσεφόνη» στο οποίο επέβαιναν 17 ιδιώτες από το Καζακστάν που δεν έχουν εντοπισθεί) ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν την Κυριάκη (23/6) το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Το κατηγορητήριο κατά των 13 μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» βασίσθηκε στην μαρτυρία κυβερνήτη παραπλέοντος σκάφους στο Λιμεναρχείο Ύδρας, ότι είδε μία λάμψη πριν την έναρξη της πυρκαγιάς αλλά και στο γεγονός ότι το «Περσεφόνη» ήταν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από την ερημική ακτή απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Κι έτσι φαίνεται να διατυπώθηκε το σενάριο ότι υπήρξε ρίψη βεγγαλικών από το σκάφος, Κάτι ωστόσο , όπως σημειώνουν στελέχη του Λιμενικού, δες επιβεβαιώνεται από άλλες καταθέσεις , δεν βρέθηκαν προς το παρόν σχετικά ευρήματα στην θαλαμηγό αλλά και δεν έχει προσδιορισθεί για ποιο λόγο μπορεί να ρίχθηκαν τα βεγγαλικά.

Αντιθέτως φέρεται να υπάρχουν πληροφορίες ότι μικρό φουσκωτό – tender , πιθανόν από το «Περσεφόνη», είχε αποβιβάσει άτομα στην ακτή κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Με τα ερωτήματα όμως για το τι ακριβώς συνέβη να παραμένουν.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News