Κυριακή 19 Μάιος 2024, 6:13
Πολιτική

Από την Θεσσαλονίκη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Από την Θεσσαλονίκη γίνεται σήμερα για πρώτη φορά η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου θα απαντήσει και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όπως είπε ξεκινώντας, η περιοδική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Θεσσαλονίκη πιστοποιεί και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την Βόρεια Ελλάδα. 

Αναδεικνύει επίσης τον ρόλο των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και τους δίνει πανελλήνια διάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν. Όπως τόνισε, το ύψος των ενισχύσεων έχει φτάσει τα 4 δις ευρώ και θα επεκταθεί όσο χρειαστεί. 

Τόνισε ακόμα ότι τα μέτρα βασίζονται σε δυο αρχές:

Πρώτον είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια και δεύτερον είναι ευθυγραμμισμένα από την δημοσιονομική πολιτική που έχει χαραχθεί. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», είπε, «έχουν γνώση και ξέρουν που μπορεί να οδηγήσουν άφρονες πολιτικές δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν απαλείφουν τις επιπτώσεις της κρίσης στα νοικοκυριά, παραδέχθηκε και τόνισε ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρήζει κοινής απάντησης». 

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με τους άλλους ηγέτες του Νότου. Σημείωσε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Έκανε επίσης αναφορά στο σχέδιο των έξι σημείων που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στην Κομισιόν. 

Για τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν τόνισε ότι εστιάζουν στους πιο ευάλωτους αλλά και σε όσους παράγουν. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι θεμέλιο της ασφάλειας και της σταθερότητας. 

Δείτε ζωντανά 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News