Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Ζητά πειστικές απαντήσεις για τις υποκλοπές – «Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο για δημοκρατική εκτροπή»

Θέση για τις παρακολουθήσεις πήρε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιλαμβάνεται στις λίστες των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο τηλεφωνικών υποκλοπών.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση αυτή, μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς” ο πρώην Πρωθυπουργός, ζήτησε να δοθούν πειστικές απαντήσεις.

“Τελευταία, η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν αυτά θα επρόκειτο αδιαμφισβήτητα για μία δημοκρατική εκτροπή. Γι’ αυτό πρέπει να δοθούν  πειστικές απαντήσεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις γιατί αυτό έχει σχέση με την ιστορία και με την ταυτότητά μας. Η παράταξη μας θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχτεί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός λίγο νωρίτερα είχε κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή 10 πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, οι οποίοι όπως είπε στοχοποιήθηκαν με τη βοήθεια ψευδομαρτύρων και εν τέλει αθωώθηκαν. «Όλοι ξέρετε τι έγινε με τη Novartis, πόσο ταλαιπωρηθήκαμε. Και δικαιωθήκαμε. Σήμερα παραδέχθηκε δημόσια μία από τους συνήγορους ότι το γνώριζαν κι αυτοί εξαρχής. Κι όχι μόνο δεν ακούσαμε μία συγνώμη, αλλά η ιδιότητα των ψευδομαρτύρων παραμένει άγνωστη. Και αυτός που τους κατηγόρησε, η πολιτεία τον ανέχεται. Και αυτό το θεωρώ μη δημοκρατικό, το λιγότερο. Και οι ευθύνες όσων αναμείχθηκαν, θα έρθουν στο φως” τόνισε με έμφαση ο πρώην Πρωθυπουργός.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ
 photo ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεταξύ άλλων στο ακροατήριο βρισκόταν και ο επίσης πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επίσης τον Αύγουστο από τα Ανώγεια είχε κάνει αναφορά στην υπόθεση των υποκλοπών ζητώντας “κάθαρση” και “άπλετο φως”, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης κ.α.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News