Κυριακή 23 Ιούνιος 2024, 2:47
Ελλάδα

ΑΝΙΜΑ: Σε σημείο καμπής η συνέχιση ή μη, των δράσεων της


Η ΑΝΙΜΑ σε ανακοίνωσή της επεξηγεί πως εξαιτίας του πρώιμου καύσωνα που βρήκε τους νεοσσούς ανίκανους ακόμη να πετάξουν, χιλιάδες άγρια πουλιά εγκατέλειψαν πρόωρα τις φωλιές τους με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος, στον δρόμο, σε αυλές, σε μπαλκόνια.

Η ΑΝΙΜΑ έχει δεχτεί ένα υπέρογκα μεγάλο αριθμό μωρών και τραυματισμένων άγριων ζώων, που ήδη στο μέσο του Ιουνίου ξεπερνούν τα 900, καθώς και χιλιάδες κλήσεις από όλη την επικράτεια για παρόμοια περιστατικά.  Για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια εκφράζουν τον φόβο ότι ίσως να μην μπορέσουν να διαχειριστούν τέτοιο όγκο περιστατικών. Τα οποία επιδεινώνονται από ανθρωπογενείς πράξεις.

Αυτή τη στιγμή το προσωπικό της ΑΝΙΜΑ, οι φροντιστές, οι κτηνίατροι, οι εθελοντές μας κάνουμε τιτάνιο αγώνα για να τα βγάλουμε πέρα

«Για πρώτη φορά δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες, να σηκώνουμε τις δύο γραμμές του τηλεφώνου, να ταΐζουμε όσο πρέπει όλους τους νεοσσούς -μερικοί χρειάζονται τάισμα ανά ώρα – να εξυπηρετούμε σωστά όλους τους πολίτες που φτάνουν με κουτιά στον Σταθμό Α Βοηθειών, να παραλαμβάνουμε στην ώρα τους τα δεκάδες δέματα με μικρά πλάσματα που έρχονται με πλοία στα λιμάνια, με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και τη Λιοσίων».

Ζαρκαδάκια, ελαφάκια, αλεπούδες όλων των ηλικιών και άλλα θηλαστικά που χρειάζονται βοήθεια, έχουν αυξήσει τον όγκο του λειτουργήματος που πρέπει να επιτελέσει η ΑΝΙΜΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η ΑΝΙΜΑ δηλώνει πως βρίσκεται σε σημείο καμπής

H οργάνωση διάσωσης, περίθαλψης και απελευθέρωσης αγρίων ζώων, αναρωτιέται «πραγματικά αν θα πρέπει να πούμε για πρώτη φορά ότι δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλα ζώα για το επόμενο διάστημα και μας σταματάει η σκέψη της απόγνωσης στην οποία θα βρίσκεται ο συμπολίτης μας που θα βρει ένα ανήμπορο πουλάκι και δεν θα έχει την επιλογή να το παραδώσει κάπου».

Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ζητά «την υποστήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας, χρειαζόμαστε εθελοντές στον Σταθμό και στο Κέντρο Περίθαλψης στο Δήμο Σαρωνικού, χρειαζόμαστε πόρους για να κατασκευάσουμε νέους χώρους».

Η ανακοίνωση κλείνει αναφέροντας πως «Αυτή τη στιγμή το προσωπικό της ΑΝΙΜΑ, οι φροντιστές, οι κτηνίατροι, οι εθελοντές μας κάνουμε τιτάνιο αγώνα για να τα βγάλουμε πέρα». Για τις ανάγκες της μπορείτε να επικοινωνήσετε στα κοινωνικά δίκτυα, όμως για ταχύτερη εξυπηρέτηση, μπορείτε να καλέσετε στο  210 951 0075 κάθε μέρα 09:00 – 17:00, στις ώρες κοινού.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News