Σάββατο 18 Μάιος 2024, 11:25
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ανδραβίδα – Πτώση Phantom: «Κοίταξα κάτω και είδα μια έκρηξη, φωτιά στη θάλασσα»

Χωρίς αποτέλεσμα είναι οι έως τώρα έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο έπεσε χθες ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Τα αίτια της τραγωδίας με την πτώση του Phantom F-4, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγκυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους, υποσμηναγού (Ι) Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν συντρίμμια του Phantom, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι μαρτυρίες του πιλότου του άλλου μαχητικού που πετούσε μαζί με το μοιραίο αεροσκάφος.
«Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα»

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κυβερνήτης του F-4 Phantom (ήταν το Νο 1) είδε με τα μάτια του τη συντριβή του μοιραίου μαχητικού.

«Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής, κι ενώ πετούσαμε σε ύψος περίπου 300 ποδών, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No 2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε στους συναδέλφους του ο πιλότος του 1ου αεροσκάφους μόλις προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News