Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 21:16
Πολιτική

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης


Το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο αναβλήθηκε, ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε και εκτός κυβέρνησης έμειναν οι υπουργοί Κώστας Σκρέκας, Δόμνα Μιχαηλίδου, Λευτέρης Αυγενάκης και Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Παρασκευής (14.06.2024) τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό και 4 υπουργοί είδαν την… έξοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, έδειξε την πόρτα της εξόδου από το νέο κυβερνητικό σχήμα στους Κώστα Σκρέκα από το υπουργείο Ανάπτυξης, Δόμνα Μιχαηλίδου από το υπουργείο Εργασίας, Λευτέρη Αυγενάκη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Καιρίδη από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Ποιοι πήραν το χαρτοφυλάκιό τους 

Στη θέση του Κώστα Σκρέκα τοποθετήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας τοποθετείται η μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, στη θέση της οποίας αναβαθμίζεται από αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε υπουργό, ο Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργό τον Βασίλη Σπανάκη.

Ο Κώστας Τσιάρας είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη.

Με εξαίρεση το υπουργείο Εργασίας, οι νέοι επικεφαλής των υπουργείων που… άλλαξαν υπουργό, επιστρέφουν στην κυβέρνηση ύστερα από μερικούς μήνες.

Ποιο υφυπουργοί έμειναν εκτός

Την έξοδο είδαν και ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο υφ. Μακεδονίας/Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, η υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, η υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος που δεν είναι άλλες από την ακρίβεια, τους αγρότες και την περιφέρεια για ένα αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

Ο ανασχηματισμός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «απαντά στο αίτημα των πολιτών “σας εμπιστευόμαστε, αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα”. Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης». 

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί θα ορκιστούν σήμερα (14.06.2024) στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνει αύριο Σάββατο, πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για την Ελβετία και τη διάσκεψη για την Ουκρανία.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News