Πέμπτη 2 Μάιος 2024, 15:53
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Άναψε – σβήσε τα φανάρια στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας!

Το σύστημα της φωτεινής σηματοδότησης στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και εκτός αυτού, σε νέες διασταυρώσεις που έχουν δημιουργηθεί στον αστικό ιστό της πόλης, είναι γεγονός ότι έχει κλατάρει.

Οι βλάβες που παρατηρούνται είναι σε καθημερινή βάση και βάζουν σε κίνδυνο τους οδηγούς και τους πεζούς αφού τα περισσότερα από τα φανάρια που σβήνουν ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση βρίσκονται σε κομβικούς δρόμους της πόλης με αυξημένη κίνηση.

Η συντήρηση και η αποκατάσταση των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εδώ και πάνω από μια πενταετία έχει ετοιμάσει ένα έργο για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου, με ένα σύγχρονο σύστημα έξυπνων φαναριών.

Το έργο αυτό όμως δεν έχει προχωρήσει και έτσι στην Πάτρα το πρόβλημα παραμένει, με την Περιφέρεια να έχει δεκάδες εργολαβίες για την συντήρηση των φαναριών και τους αναδόχους να τρέχουν από φανάρι σε φανάρι κάθε φορά που γίνεται μια βλάβη για να το διορθώσουν.

Το φανάρι όμως κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα ξανασβήσει και το πρόβλημα έτσι ξεκινάει από την αρχή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τις τελευταίες μέρες των φαναριών της διασταύρωσης της Γούναρη και Κανακάρη.

Εκεί που οι τεχνικοί την μία μέρα το διορθώνουν, την άλλη μέρα αυτό χαλάει. Κι δεν είναι το μόνο. Παρόμοια προβλήματα έχουν παρατηρηθεί στα φανάρια της Αγίας Σοφίας, στην Πατρών – Αθηνών και στην Ακτή Δυμαίων.

Κι το ερώτημα παραμένει: Τι θα γίνει με το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου των φωτεινών σηματοδοτών της Πάτρας; 


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News