Τρίτη 7 Μάιος 2024, 23:20
Sports

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0: Εύκολη νίκη στην 6η αγωνιστική πριν τον «τελικό» με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της Super League 1

Η ΑΕΚ “σάρωσε” τον ΠΑΟΚ με 4-0 στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1 και ετοιμάζεται για τον… τελικό τίτλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο δεκάλεπτο, μετά την αποβολή του Κάργα με απευθείας κόκκινη κάρτα και η ΑΕΚ “καθάρισε” άνετα το ματς, με γκολ των Τσούμπερ και Μουκουντί μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λιβάι Γκαρσία με ένα πανέμορφο γκολ στο 78′ και ο Πάολο Φερνάντες με σουτ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα στο 86′. Η Ένωση “έπιασε” έτσι ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και οι δύο ομάδες θα “μονομαχήσουν” πλέον στη Λεωφόρο, με τον νικητή να “αγκαλιάζει” το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία με ένα άστοχο σουτ του Τσούμπερ μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα. Στο 9′ άλλαξαν όμως και τα δεδομένα του αγώνα υπέρ της, αφού ο Κάργας έκανε “σκληρό” φάουλ στον Γιόνσον και το VAR ζήτησε από τον διαιτητή να δει ξανά τη φάση, για να δώσει τελικά κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ, που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να τα έχει… χαμένα μετά την αποβολή και στο 16′ ο Κοτάρσκι έδωσε στο… πιάτο ένα γκολ στον Γιόνσον, αλλά ο παίκτης της ΑΕΚ έκανε βιαστικά το πλασέ και αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία.

Η Ένωση έκλεισε όμως τον ΠΑΟΚ στα καρέ της και βρήκε δεύτερο “δώρο” από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, για να ανοίξει το σκορ. Στο 21ο λεπτό, ο Κοτάρσκι έκανε νέο λάθος, ο Γιόνσον έκλεψε και έδωσε την ασίστ στον Τσούμπερ για το 1-0 της ΑΕΚ στο ματς.

Πριν προλάβουν να… πανηγυρίσουν το πρώτο γκολ μάλιστα, οι παίκτες της ΑΕΚ έφθασαν και σε δεύτερο τέρμα, καθώς από κόρνερ και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Μουκουντί “πετάχτηκε” στο δεύτερο στο 24′ και πλάσαρε για το 2-0 της ομάδας του στο ματς.

Η ομάδα του Αλμέιδα έριξε στη συνέχεια το ρυθμό, καθώς είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έψαξε με… σύνεση επιπλέον γκολ, με τον Γκατσίνοβιτς να χάνει την καλύτερη ευκαιρία με κεφαλιά στο 31′. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του “απείλησε” σε μία αντεπίθεση, με τον Κωνσταντέλια να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Αθανασιάδη, στο τέλος του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να προχωράει σε πολλές αλλαγές, έχοντας στο μυαλό της και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί. Ο Τσούμπερ είχε πάντως δύο καλές στιγμές για γκολ, όντας όμως άστοχος σε αμφότερες.

Η είσοδος του Πάολο Φερνάντες έκανε στη συνέχεια πιο επιθετική την ΑΕΚ, αφού ο Ισπανός μπήκε με όρεξη και στο 76′ είχε μία φοβερή ενέργεια και σουτ στο δοκάρι, πριν έρθει το τρίτο γκολ της Ένωσης, στην εξέλιξη της φάσης.

Ο Λιβάι Γκαρσία στο 77′ με ένα φοβερό σουτ από τα όρια της περιοχής “κεραυνοβόλησε” την εστία του ΠΑΟΚ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 της Ένωσης στο ματς.

Ο Φερνάντες κατάφερε πάντως να βάλει το… κερασάκι στην επιβλητική επικράτηση της ομάδας του, αφού στο 86′ δοκίμασε ένα ακόμη σουτ έξω από την περιοχή και αυτή τη φορά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ.

Η Ένωση έδωσε έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της και έφτιαξε ακόμη καλύτερη ψυχολογία για το ντέρμπι κορυφής και… τίτλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στην επόμενη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, έχει μπροστά του ντέρμπι με τον Άρη, με τις δύο ομάδες να έχουν πάντως εξασφαλίσει ουσιαστικά το ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα)Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γιόνσον, Άμραμπατ (70’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (70’ Φερνάντες), Πινέδα (59’ Mάνταλος) – Τσούμπερ (79’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79’ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Κετζιόρα, Ίνγκασον (λ.τρ. 67’ Σάστρε), Κάργας, Ρ. Σοάρες – Σβαμπ, Ντάντας (75’ Φ. Σοάρες) – Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (75’ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75’ Μπίσεσβαρ) – Μπράντον Τόμας (21’ Νάσμπεργκ).

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News