Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 15:11
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αχαΐα: Nοίκιαζαν σπίτια για να καλλιεργούν χασίς! Πατρινός ο «εγκέφαλος»

Σε χώρους εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης είχαν μετατρέψει αγροικίες που μίσθωναν στο Χαϊκάλι Δυτικής Αχαΐας και στα Μοιραίικα Ερυμάνθου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε -όπως έγραψε χθες η «»- από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Κατασχέθηκαν 168 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 20 εκ. έως 1.20μ, από τις πλήρως «εξοπλισμένες» κατοικίες, με το ακίνητο στο Χαϊκάλι, να έχει ενοικιαστεί από τις αρχές Μαΐου. Οι χασισοκαλλιεργήτες από τη συγκομιδή των 50 και πλέον κιλών κάνναβης και την πώλησή της, εκτιμάται πως θα αποκόμιζαν κέρδη που κυμαίνονται από 100.800€ έως 151.200€.

Συλλήψεις καλλιεργητών χασίς Αχαΐα

Συλλήψεις καλλιεργητών χασίς Αχαΐα

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και τα τρία μέλη της ηγετικής ομάδας, με «αρχηγό» 39χρονο που –σύμφωνα με πληροφορίες της «Π»- πριν από περίπου δυο χρόνια διατηρούσε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, κατά την «επίσκεψή» του στη χασισοκαλλιέργεια στο Χαϊκάλι και, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του, χτυπώντας τους με γροθιές και κλοτσιές στα πόδια. Στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη και δεύτερο άτομο. Στη θέα των αστυνομικών -κατά πληροφορίες της «Π»- ένας ακόμα κατηγορούμενος, διερχόμενος από το σημείο με το αυτοκίνητότου, τράπηκε σε φυγή και κατέφυγε στην Πάτρα. Βρέθηκε να κρύβεται σε σπίτι φίλου, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες και σε εκείνον. Στο σπίτι του εντοπίστηκε ένα πιστόλι κρότου με επτά φυσίγγια και μικροποσότητας κάνναβης.

Παράλληλα, κατά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη 58χρονος που νοίκιαζε χωρίς συμφωνητικό την αγροικία στα Μοιραίκα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές γνώριζε για την ύπαρξη χασισοκαλλιέργειας. Πρόκειται -σύμφωνα με πληροφορίες της «Π»- για άτομο που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την τοπική ΕΛΑΣ, έχοντας συλληφθεί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Από τα σπίτια «θερμοκήπια» κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων και εργαλείων που χρησιμοποιούνταν για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης, όπως λάμπες, μετασχηματιστές, φίλτρα εξαερισμού, δοσομετρητές, θερμόμετρα, ανεμιστήρες, φίλτρο με μπουρί, λιπάσματα κλπ. Σε κατ’ οίκον έρευνα και στα οχήματα των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων, κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, μαχαίρι τύπου ματσέτα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κινητά τηλεφώνα και κλειδιά των αγροικιών.

Αχαΐα

Συλλήψεις καλλιεργητών χασίς Αχαΐα

Σε βάρος των «5» σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πατρών και σήμερα αναμένεται ν’ απολογηθούν.

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News