Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 11:42
Τεχνολογία

Strava App: Αρκετοί την επιλέγουν για να βρουν τον έρωτα τους

Η εφαρμογή Strava, που εστιάζει σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκδρομές στη φύση, κερδίζει έδαφος έναντι του Tinder, με πολλούς χρήστες των social media να την προτιμούν για την αναζήτηση συντρόφου. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα *Guardian*, η εφαρμογή έχει μεγάλη απήχηση, ιδιαίτερα σε εργένηδες που διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Την τελευταία δεκαετία, όσοι επιθυμούσαν να βρουν το ταίρι τους διαδικτυακά συνήθως κατέφευγαν σε εφαρμογές γνωριμιών ή αυξάνοντας τις κοινωνικές τους επαφές στα social media. Ωστόσο, ορισμένοι ανακάλυψαν μια εναλλακτική διαδρομή, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Goodreads και το Strava, με στόχο να βρουν άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, γεγονός που τους φέρνει πιο κοντά σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Οι εφαρμογές που συνδέουν τους ανθρώπους βάσει χόμπι, όπως το τρέξιμο, το διάβασμα ή ο κινηματογράφος, λειτουργούν διαφορετικά από τις παραδοσιακές πλατφόρμες κοινωνικών γνωριμιών. Αυτό το φαινόμενο αποτελεί μέρος ενός γενικότερου ρεύματος, καθώς οι άνθρωποι στρέφονται μακριά από τις παραδοσιακές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το X (πρώην Twitter), που προσφέρει μια “ψηφιακή πλατεία”, για να βρουν καταφύγιο σε εφαρμογές που εστιάζουν σε κοινά ενδιαφέροντα.

Με πολλούς χρήστες να αποχωρούν από το X λόγω της στάσης του ιδιοκτήτη Έλον Μασκ σχετικά με την “ελευθερία λόγου”, εφαρμογές όπως το Bluesky και το Threads έχουν κερδίσει έδαφος. Άλλοι χρήστες προτιμούν εφαρμογές που εστιάζουν σε χόμπι, όπως η Strava, η οποία αύξησε τους χρήστες της κατά 20% μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower.

Επιπλέον, η Strava έχει ενισχύσει τη λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων για να διευκολύνει την επικοινωνία των χρηστών που συμμετέχουν σε αθλητικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Άλλες εφαρμογές που βασίζονται σε κοινά ενδιαφέροντα, όπως το Goodreads και το Ravelry, σημειώνουν επίσης αύξηση στη δημοτικότητα, ενώ το Letterboxd, μια πλατφόρμα αξιολόγησης ταινιών, είδε τους χρήστες του να εκτοξεύονται από 1,8 εκατομμύρια τον Μάρτιο του 2020 σε 14 εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2023.

Ο καθηγητής Τζες Μάντοξ από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα επισημαίνει ότι, όσο οι μεγάλες πλατφόρμες βασίζονται στους αλγόριθμους, οι χρήστες εκτίθενται μόνο σε περιεχόμενο που επιθυμούν να δουν, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα νέων επαφών.

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News