Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 1:15
Flashback

Christine McVie: Το μεγάλο λάθος που έκανε με τους Fleetwood Mac

Η σημασία της Christine McVie για τους Fleetwood Mac παρέμενε ανυπολόγιστη.

Ενώ το να τραγουδάς μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε βράδυ φαίνεται από την έξω πλευρά σαν η καλύτερη δουλειά στον κόσμο, τα 90 λεπτά στη σκηνή δεν αποκαλύπτουν όλη την εικόνα της ζωής σε περιοδεία. Για την Christine McVie, η αθέατη ρουτίνα έγινε τελικά ένα μεγάλο βάρος που οδήγησε στην αποχώρησή της από τους Fleetwood Mac το 1995.

Όταν οι Fleetwood Mac επανενώθηκαν το 1997, η Christine McVie είχε ημι-αποσυρθεί από τη μουσική και παρόλο που διατηρούσε την αγάπη της για τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, η ιδέα της επιστροφής στη ζωή του συνεχόμενων ταξιδιών δεν την ενθουσίαζε.

Η επανένωση της κλασικής σύνθεσης της εποχής του «Rumours» δεν έγινε επειδή οι Fleetwood Mac έλαβαν ένα δελεαστικό χρηματικό ποσό, αλλά προέκυψε μέσα από πολύ φυσικές συνθήκες.

Ο Lindsey Buckingham δούλευε πάνω σε ένα σόλο άλμπουμ και χρειαζόταν έναν ντράμερ, οπότε κάλεσε τον παλιό του φίλο, Mick Fleetwood, πριν καταλήξουν σε μία συνάντηση με την Christine McVie και τον John McVie.

Η χημεία ανάμεσα στους τέσσερις ήταν αδιαμφισβήτητη, και λίγο αργότερα, προσκάλεσαν και τη Stevie Nicks για να εμφανιστούν στην τελετή ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου Bill Clinton.

Λίγους μήνες αργότερα, ηχογράφησαν το live album «The Dance» (1997), το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και οδήγησε σε μία νέα περιοδεία.

Ωστόσο, μετά το τέλος των προγραμματισμένων εμφανίσεων, η Christine McVie αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει ξανά από τους Fleetwood Mac και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Παρόλο που κατοικούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για δεκαετίες, η McVie αποφάσισε ότι ήταν η σωστή στιγμή να μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το έθεσε αυτό ως προτεραιότητα έναντι της καριέρας της.

Αν και θα ήταν δυνατό να ταξιδεύει στο Λος Άντζελες, το παγκόσμιο κέντρο της μουσικής βιομηχανίας, ο φόβος της για τα αεροπλάνα έκανε αυτό το ταξίδι και τις περιοδείες μία αδύνατη πρόκληση.

Όταν επανενώθηκε με τους Fleetwood Mac το 2014, η Christine McVie δήλωσε στο Mojo: «Έφυγα από το συγκρότημα μόνο επειδή ανέπτυξα έναν φρικτό φόβο για τα αεροπλάνα και ήμουν εξαντλημένη και κουρασμένη από τις περιοδείες.»

«Αγόρασα ένα σπίτι στην Αγγλία που ανακαινιζόταν. Ήθελα να επιστρέψω κοντά στην οικογένειά μου. Δεν το έκανα επειδή δεν αγαπούσα αυτούς τους ανθρώπους. Είναι η μουσική οικογένειά μου», συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης περιόδου που η McVie απουσίαζε από τη σύνθεση των Fleetwood Mac, παρέμεινε στον χώρο της μουσικής και κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ «In The Meantime» το 2004.

Ωστόσο, η τραγουδίστρια δεν έκανε περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ και επέλεξε να ζήσει μία ήσυχη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παρόλα αυτά, η Chirstine McVie ήταν γεννημένη για να παίζει μουσική, και το 2013, όταν ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, μαζί με τον Mick Fleetwood στη Χαβάη, ξύπνησε μέσα της κάτι που είχε αφήσει να ατονήσει για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ενώ προηγουμένως παρακολουθούσε από το κοινό όταν οι Fleetwood Mac έδωσαν μία συναυλία στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, η McVie εμφανίστηκε μαζί τους στη σκηνή του O2 Arena κατά τη διάρκεια δύο συναυλιών τον Σεπτέμβριο του 2013 για να ερμηνεύσει το «Don’t Stop».

Μετά από αυτές τις εμφανίσεις, η Chirstine McVie κατάλαβε ότι ήταν γεννημένη για να είναι μέλος των Fleetwood Mac, και λίγους μήνες αργότερα, επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι επέστρεψε στο συγκρότημα.

Επιπλέον, σε έναν ακόμη καθοριστικό παράγοντα για την επιστροφή της, κατάφερε να ξεπεράσει τον φόβο της για τα αεροπλάνα, αφού δεν έχει ανέβει σε ένα αεροπλάνα για 15 χρόνια.

Ωστόσο, πάνω απ’ όλα, η αγάπη της για τα υπόλοιπα μέλη των Fleetwood Mac την έφερε πίσω στο συγκρότημα.

Μιλώντας στο Mojo για την απόφασή της να επιστρέψει, η McVie παραδέχθηκε: «Συνειδητοποίησα ότι έκανα ένα τεράστιο λάθος, αυτό είναι όλο. Άρχισα να μου λείπουν και να μου λείπει το να παίζω μουσική μαζί τους και η αλληλεπίδραση, η χημεία του όλου πράγματος.»

«Άρχισα να νιώθω μία έντονη επιθυμία να κάνω κάτι ξανά, και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να κάνω κάτι θα ήταν οι Fleetwood Mac», πρόσθεσε.

Η αγάπη ανάμεσα στην Christine McVie και τους Fleetwood Mac ήταν αμοιβαία.

Παρόλο που συνέχισαν μετά την αποχώρησή της, το συγκρότημα πάντα διατηρούσε έναν χώρο ελεύθερο αν η McVie ήθελε να επιστρέψει, και ήταν ενθουσιασμένοι όταν τελικά επέστρεψε.

Σε ένδειξη της σημασίας της για τους Fleetwood Mac, αποφάσισαν να αφήσουν το συγκρότημα στο παρελθόν μετά τον θάνατό της σε ηλικία 79 ετών στις 30 Νοεμβρίου 2022.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News