Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 8:04
Auto-Moto

FIAT: Επιστροφή των 600 και Multipla ως crossover

Η γκάμα της FIAT θα αλλάξει σημαντικά τα επόμενα δύο χρόνια, με την επιστροφή μοντέλων όπως των FIAT 600 και του Multipla αλλά και τη νέα γενιά του Panda. Βλέπετε, η παρουσία της φίρμας στην Ευρώπη στηρίζεται αυτή τη στιγμή σε 4 μόλις μοντέλα (Panda, 500 e, 500X και Tipo), οπότε κρίνεται επιβεβλημένη η ενίσχυσή της με νέα μοντέλα.

Η αρχή θα γίνει με το FIAT 600 το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2ο εξάμηνο του 2023 στην Πολωνία. Το 600 θα επιστρέψει ως αστικό crossover με μήκος περίπου 4 m, και θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα CMP αλλά και τα μηχανικά μέρη του ομίλου Stellantis. Οπότε και θα διαθέτει βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις και κατά πάσα πιθανότητα και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

To 2023 πάλι, η Fiat θα παρουσιάσει τη δική της εκδοχή στο micromobility, με το νέο Topolino, το οποίο θα βασιστεί στα Citroen Ami και Opel Rocks-e.

Το επόμενο έτος σειρά παίρνει ο αντικαταστάτης του Panda, ενός μοντέλου που συνεχίζει το μύθο του ονόματός του από το 1980. Η τέταρτη γενιά του θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2024, όμως μέχρι το 2026 θα πορεύεται με τις υβριδικές εκδόσεις του σημερινού Panda.

Το νέο Panda θα είναι κι αυτό κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα CMP και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διακρίνεται για τον εξευγενισμένο χαρακτήρα του. 

Από το Panda όμως θα προκύψει και ο ηλεκτρικός αδελφός του FIAT 500X, με τη FIAT να σκέφτεται την επαναφορά του ονόματος Multipla στη γκάμα της…


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News