Παρασκευή 28 Ιούνιος 2024, 8:10
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

41 πυρκαγιές μέσα σε 24ωρες: Συνελήφθη άνδρας στην Αιτωλοακαρνανία


41 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Από αυτές οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το newsbeast, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική συνελήφθη ένας άνδρας στο Αγρίνιο ενώ σε δύο άλλους σε Καβάλα και Αττική επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Αναλυτικότερα:

-Συνελήφθη στις 21 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αγρινίου, ημεδαπός, για πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις που επεκτάθηκαν σε δασική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στις περιοχές των Τ.Κ. Γουριώτισσας και Ρίγανης, στον Δήμο Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875Euro, χθες 22 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χρυσούπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση συσκευής έψησης εντός δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Κεραμωτής, του Δήμου Νέστου, στην Καβάλα.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000Euro, σήμερα 23 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση καύσεων ειδών πυροτεχνουργίας (βεγγαλικά), πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην παραλία Αγίου Νικολάου, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, στην Αττική.

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Αχαΐα: Καταστροφή για περισσότερα από 30.000 στρέμματα σε 12 ώρες ΧΑΡΤΗΣ

Ύδρα: Οι «13» έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη

Καιρός: Τα μελτέμια «έφυγαν», ο καύσωνας επέστρεψε – 40άρια τη Δευτέρα και «ανάσα δροσιάς» την Παρασκευή

Αγρίνιο: Θλίψη για τον θάνατο 38χρονου Νίκου Ζαραϊδώνη

Απόστολος Λύτρας: «Έδωσε αφορμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου» λέει ο πατέρας του ποινικολόγου για τον ξυλοδαρμό

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News