Τρίτη 25 Ιούνιος 2024, 8:17
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Πάτρα:«Στόχος μας είναι η εκλογή δύο Ευρωβουλευτών»


Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Στην ανάδειξη δύο Ευρωβουλευτών στις κάλπες της Κυριακής και στην ενδυνάμωση των ποσοστών της σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023 στοχεύει η πρόεδρος της «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βρέθηκε χθες στην Πάτρα όπου είχε επαφές με τους πολίτες καλώντας τους να δώσουν ζωή στη Ευρωβουλή, παρουσιάζοντας διεξοδικά τις θέσεις του κόμματός της.

«Λέμε θαρρετά στους πολίτες ότι δώσαμε ζωή στη Βουλή, πάμε να δώσουμε ζωή και στην Ευρωβουλή», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή, Πατρινό δικηγόρο Ανδρέα Ρέγκλη επισκέφθηκε το περίπτερο της Πλεύσης στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια περιόδευσε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου όπου συνομίλησε με τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

«Έχουμε εμπεδώσει μία σχέση αλήθειας με τους πολίτες και αυτό μας δίνει τη δύναμη να βγαίνουμε στην κοινωνία ανοιχτά, χωρίς σκηνοθετημένες συναντήσεις, απροσχημάτιστα, απροειδοποίητα και να έχουμε μία γνήσια επαφή με τον κόσμο. Αυτή είναι και η δύναμη της Πλεύσης Ελευθερίας: η επαφή μας με τον κόσμο», είπε εμφατικά. Και προσέθεσε: «Ο κόσμος ξέρει πως εάν στείλει στην Ευρωβουλή όχι έναν αλλά δύο μακάρι και περισσότερους, τα έδρανα των Ευρωβουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας θα είναι γεμάτα, γιατί εμείς είμαστε εκεί την ώρα που οι άλλοι λείπουν. Είναι σημαντικό ο κόσμος να εκπροσωπείτε και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ο πήχης μας είναι ψηλά, θέλουμε να δυναμώσουμε την Πλεύση μας και να εμπνεύσουμε τον κόσμο μας να έρθει να ψηφίσει».

 

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ»

Αναφερόμενη στο μήνυμα της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε «είναι μήνυμα συμμετοχής και διεκδίκησης. Θέλουμε την κοινωνία μαζί μας, θέλουμε την κοινωνία ενεργή και αισιόδοξη και υπάρχει αισιοδοξία στην κοινωνία, παρ’ όλα όσα συμβαίνουν. Υπάρχει υπερηφάνεια στην κοινωνία και αυτή την υπερηφάνεια θέλουμε να την υπερασπιστούμε, γιατί κάποιοι θέλουν τους πολίτες έμφοβους, απογοητευμένους, άπραγους, αποσυρμένους και τελικά απαθείς. Η κοινωνία δεν θα μείνει απαθής και πιστεύω ότι θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα με την ψήφο τους, μήνυμα στήριξης και ενδυνάμωσης της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία είναι η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή»

«ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις αρχές της «Πλεύσης» σημειώνοντας τα εξής: «Είμαστε εκείνοι που υπερασπιζόμαστε την κοινωνία και το δίκαιο, μπαίνουμε μπροστά για κάθε θύμα, για κάθε αδικημένο, επιμένουμε για λογοδοσία για το έγκλημα των Τεμπών».

Και πρόσθεσε επιρρίπτοντας βολές κατά της κυβέρνησης «επιμένουμε να κατονομάζουμε το έγκλημα των Τεμπών, ως ‘έγκλημα’, και τους υπαιτίους για το έγκλημα των Τεμπών, ως ‘υπόλογους και ενόχους’, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί πρώτα απ’ όλα να μην διατυπώνεται η λέξη ‘Τέμπη’ κι ύστερα όταν λέγεται η λέξη Τέμπη, να συνοδεύεται από τους χαρακτηρισμούς, ‘δυστύχημα’, ‘καταστροφή’, ‘τραγωδία’, αλλά ποτέ ‘έγκλημα’. Είναι έγκλημα αυτό που συνέβη στα Τέμπη, υπάρχουν υπαίτιοι, υπάρχουν υπόλογοι, υπάρχουν κυβερνητικοί υπαίτιοι, υπάρχουν κυβερνητικοί υπόλογοι, υπάρχουν ένοχοι οι οποίοι παριστάνουν τους αθώους και οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν την δικαστική διαδικασία».

Ακόμη, ανέφερε ότι «εμείς δεν θα ησυχάσουμε και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω, μέχρι να υπάρξει λογοδοσία και τιμωρία, μέχρι να φέρουμε το τέλος της ατιμωρησίας». Έτσι, «οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές, και στο πεδίο του κράτους δικαίου, και της δικαιοσύνης».

Tέλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως «κάνει πολιτική επικοινωνίας και όχι ουσίας», αναφέρθηκε στην ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία ενώ μίλησε και για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα λέγοντας πως «όποτε ακούω ευρωομόλογο και άμυνα, μίζες και μπίζνες μου μυρίζουν…».

 πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News