Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 20:22
Κόσμος

Ζαχάροβα: Η Ουάσιγκτον κάνει «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Μόσχα Λιν Τρέισι, δεν θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επειδή η Ουάσιγκτον κάνει όπως είπε «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

Η τοποθέτηση της Αμερικανίδας πρεσβευτή έγινε σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο λόγω του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα λόγω των έντονων όπως είπε αντιρωσικών αισθημάτων που υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ζαχάροβα είπε ότι πιστεύει πως θα ήταν πρόοδος εάν οι σχέσεις ΗΠΑ –Ρωσίας δεν επιδεινωθούν περαιτέρω, αλλά δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πιστεύει ότι θα είναι δυνατόν να αποτρέψει μια περαιτέρω επιδείνωση.

Το Κρεμλίνο απέρριψε την περασμένη εβδομάδα την ιδέα ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σχέση τους στα μισά της θητείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμία ελπίδα» για βελτίωση στο ορατό μέλλον.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News