Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 18:20
Πολιτική

Υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγέλοπουλου υπέβαλε η Γεωργία Τσατάνη

Σφοδρή «μάχη» νομικών επιχειρημάτων διεξήχθει στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου με επίκεντρο την υποβολή δήλωσης υποστήριξης της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, από τη Γεωργία Τσατάνη, πρώην εισαγγελική λειτουργό και μάρτυρα στην υπόθεση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Οι δικηγόροι της κυρίας Τσατάνη, όπως είχαν προαναγγείλει, υπέβαλαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας.

Κι αυτό, καθώς όπως έχει καταγγείλει η κυρία Τσατάνη, το 2015 κι ενώ χειριζόταν την υπόθεση του εκλιπόντα επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου, δέχθηκε πιέσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο να επιστρέψει τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου «να μπορέσει να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένεια της». 

Όπως είπαν οι δικηγόροι της κυρίας Τσατάνη, από τις πράξεις του τότε μέλους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εισαγγελική λειτουργός υπέστη ηθική βλάβη. 

Στη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας της κυρίας Τσατάνη, υπέβαλαν αντιρρήσεις οι δικηγόροι του κατηγορουμένου, Ιπποκράτης Μυλωνάς, Μανώλης Ροδουσάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος είναι συγγενής του πρώην πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, υποστήριξαν ότι, πρώτον, δεν είναι νόμιμη η υποστήριξη της κατηγορίας, δεύτερον, ότι η κυρία Τσατάνη είχε δηλώσει ότι δεν θα προβεί σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τρίτον, ότι με βούλευμα είχε κηρυχθεί απαράδεκτη η δήλωση της κατά το στάδιο της ανάκρισης, τέταρτον, πως δεν έχει υποστεί άμεση ζημία και πέμπτον, πως έχει αποσβεστεί η αστική αξίωση της πρώην εισαγγελέως.

Σε αυτά τα επιχειρήματα αντέλεξαν οι δικηγόροι της Γεωργίας Τσατάνη επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ήδη από το 2016 είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής μετά την εις βάρος της επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό και συνεπώς δεν έχει αποσβεστεί η αστική της αξίωση.

Η εισαγγελέας και η έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου επιφυλάχθηκαν επί των αντιρρήσεων της υπεράσπισης, ενώ, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας ενώ ανακοίνωσε τους πρώτους πέντε μάρτυρες και συγκεκριμένα ζήτησε να είναι παρόντες στις 29 Σεπτεμβρίου, οι Ανδρέας Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Ξανθός και οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλη, αλλάζοντας τη σειρά τους και χωρίζοντας τους ανά υπόθεση. Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων εξέφρασαν αντιρρήσεις ενώ η πλευρά της Ελένης Τουλουπάκη ζήτησε να κληθεί νωρίτερα η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News