Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 17:28
Μουσική

YouTuber μηνύει τους θαυμαστές της Nicki Minaj που την απειλούν για τη ζωή της

Η Kimberly Nicole Foster δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει «μέχρι τέλους» και να αντιμετωπίσει τους θαυμαστές της Nicki Minaj που την απειλούν.

Η δημοφιλής προσωπικότητα του YouTube Kimberly Nicole Foster σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον των θαυμαστών της Nicki Minaj που δημοσίευσαν τα προσωπικά στοιχεία της και τον τηλεφωνικό αριθμό της στο διαδίκτυο, με συνέπεια να δεχτεί έναν καταιγισμό προσβολών για μία ολόκληρη εβδομάδα.

Η Foster σκοπεύει να καταθέσει αγωγή το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε στο Daily Beast.

Η σχολιάστρια της pop κουλτούρας έχει ήδη καταθέσει αναφορά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της και υπέβαλε καταγγελία στο FBI, συνοδευόμενη από στιγμιότυπα στα οποία μερικοί από τους πιο παθιασμένους θαυμαστές της Minaj, γνωστοί ως Barbz, να την απειλούν ότι θα τη σκοτώσουν και θα τη βιάσουν επειδή επέκρινε την αγαπημένη τους ράπερ.

Η 33χρονη Foster λέει ότι η αναταραχή ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν δημοσίευσε ένα tweet που έγραφε: «Η Nicki είναι τόσο ξεκάθαρα ένα απαίσιο άτομο. Η αρνητικότητα κολλάει πάνω της σαν κόλλα. Δεν ξέρω αν το έχουμε ξαναδεί αυτό».

Μέσα σε λίγες ώρες από την ανάρτηση του tweet νωρίς το πρωί της Δευτέρας, κατακλύστηκαν τα εισερχόμενα μηνύματα και οι ειδοποιήσεις του λογαριασμού της Foster στο Twitter.

«Ήταν φυσιολογικά, ενοχλητικά πράγματα, όπου έλεγα: “Εντάξει, μπλοκάρισε και συνέχισε”», δήλωσε η Foster στο Daily Beast. «Τα μηνύματα έγιναν πιο απειλητικά και ζοφερά και μετά άρχισαν να λένε: “Θα σε βρούμε. Θα σε απαγάγω, ελπίζω να σε βιάσουν”».

Τα σχόλια ήταν εξουθενωτικά για τη Foster, απόφοιτο του Χάρβαρντ, η οποία ίδρυσε το 2010 ένα blog για την ενδυνάμωση των γυναικών, το For Harriet. Μία από τις πρώτες αναρτήσεις της στο blog της, μάλιστα, εξυμνούσε τη Nicki Minaj επειδή καθιέρωσε «ένα νέο πρότυπο ομορφιάς στην Αμερική» με την καμπυλωτή σιλουέτα της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Foster έχει στρέψει την προσοχή της στο YouTube, όπου μιλάει για τα πάντα, από τους διάσημους μέχρι τις δικές της μάχες με την ψυχική υγεία.

Σε μια συνομιλία με το The Daily Beast την Παρασκευή, η Foster δήλωσε ότι ήταν «συγκλονισμένη» μετά από αρκετές ημέρες σχεδόν συνεχούς παρενόχλησης. Απέφυγε να βγει από το σπίτι της, καθώς φοβόταν να απομακρυνθεί πολύ από το φυλασσόμενο συγκρότημα διαμερισμάτων στο οποίο διαμένει στο Τέξας.

«Δουλεύω από το σπίτι, αλλά σίγουρα είμαι πιο προσεκτική», είπε.

Nicki Minaj

Την ημέρα που δημοσίευσε το αμφιλεγόμενο tweet της, η Foster επρόκειτο να συνοδεύσει τις ανιψιές της στο σχολείο για την «Ημέρα των Παππούδων», όπου οι μαθητές ενθαρρύνονται να φέρουν έναν παππού ή μια γιαγιά, ένα μέλος της οικογένειάς τους ή έναν ενήλικα οικογενειακό φίλο για μεσημεριανό γεύμα.

Είχε γράψει για την περίσταση στο Twitter, πιστεύοντας ότι μιλούσε κυρίως στο κάπως μέτριο ακροατήριό της που αριθμεί περίπου 80.000 ακολούθους.

«Κάποιος μου έστειλε μηνύματα που έλεγαν: “Θα βρω τη διεύθυνση των παιδιών” και “Δεν με νοιάζει” και “Θα είναι παράπλευρες απώλειες”», θυμάται.

Τα βίντεο στον λογαριασμό της Foster στο Twitter δείχνουν την ένταση του σφοδρού μένους. Μάλιστα, η Nicki Minaj φέρεται να έχει κάνει like σε tweets που ενθαρρύνουν τους θαυμαστές της να παρενοχλήσουν την Foster.

Μερικοί από τους λογαριασμούς θαυμαστών που ευθύνονται για τα πιο χυδαία μηνύματα κατά της Foster διαθέτουν βιογραφικά στα οποία καυχιούνται για τις φορές που η Nicki Minaj τους ακολούθησε ή ασχολήθηκε με τα tweets τους.

Αυτό, πιστεύει η Foster, είναι τελικά αυτό που τους παρακινεί: «Υπάρχει μία κατανόηση μεταξύ των Barbz ότι όσο πιο σκληρά την υποστηρίζουν -όσο πιο έντονη είναι η κακία- τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία να τους αναγνωρίσει», ανέφερε.

Η Foster εξακολουθεί να συγκεντρώνει στοιχεία όπως αριθμούς τηλεφώνων, ονόματα λογαριασμών στο Twitter και διευθύνσεις IP προκειμένου να υποβάλλει μήνυση.

«Στις συζητήσεις που είχα αυτή την εβδομάδα, μαθαίνω όλο και περισσότερο ότι υπάρχει ελάχιστο προηγούμενο σχετικά με τη διαδικτυακή παρενόχληση», είπε.

«Πολλοί από τους δικηγόρους με τους οποίους μιλάω μαντεύουν, επειδή δεν υπάρχουν πολλές δικαστικές αποφάσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τον χρόνο και τα χρήματα για να ασχοληθούν με αυτά τα πράγματα μέχρι τέλους. Εγώ είμαι εντελώς πρόθυμη να το κάνω αυτό», τόνισε.


πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News