Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 17:16
Ελλάδα

Βόλος: Ανατροπή με τη «χρυσή» διαθήκη 1.700.000 ευρώ που προοριζόταν για το ορφανοτροφείο

Σκωτσέζικο ντους για τους υπεύθυνους στο ορφανοτροφείο του Βόλου. Η διαθήκη άλλαξε μέσα σε μια νύχτα και οι υπολογισμοί που έκαναν ανατράπηκαν…

Η διαθήκη άλλαξε τις τελευταίες μέρες της ζωής ενός 84χρονου. Νωρίτερα ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με το ορφανοτροφείο του Βόλου και είχε κάνει γνωστό ότι θα αφήσει χρήματα και ακίνητα που είχε στο ίδρυμα, για να σπουδάσουν τρόφιμοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετά τον θάνατο του ηλικιωμένου, οι υπεύθυνοι στο ίδρυμα δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα που ανέτρεψε όλα όσα υπολόγιζαν. Η διαθήκη είχε αλλάξει και στο ορφανοτροφείο δεν καταλήγει τελικά ούτε ένα ευρώ!

Αντιμέτωπη με ένα απίστευτο θρίλερ που αφορά σε «χρυσή» διαθήκη, η οποία αρχικά προορίζονταν για το Ορφανοτροφείο Βόλου, στην πορεία όμως φαίνεται πως άλλαξε αποδέκτη, άγνωστο γιατί, βρίσκεται η διοίκηση του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 84χρονος Βολιώτης που ζούσε στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια μόνος του, δεν είχε οικογένεια και συγγενείς. Εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσει ό,τι έχει και δεν έχει σε χρήματα και ακίνητα στο Ορφανοτροφείο Βόλου, προκειμένου να σπουδάσουν παιδιά – τρόφιμοι του Ιδρύματος στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Μάλιστα επικοινώνησε με τους εκπροσώπους της διοίκησης και έκανε γνωστή αυτή την επιθυμία του, ενώ στις αρχές του περασμένου Μαρτίου απέστειλε και ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο ενημέρωνε σχετικά τους υπευθύνους του Ορφανοτροφείου τόσο για τη διαθήκη του όσο και για το δικηγορικό γραφείο με το οποίο θα συνεργαστούν για τα περαιτέρω.

«Είμαι 84 χρόνων με πολύ κακή υγεία και χωρίς οικογένεια. Επειδή πέρασα πολύ δύσκολα χρόνια αποφάσισα να αφήσω την περιουσία μου, ένα διαμέρισμα όπου διαμένω και από διάφορα άλλα περιουσιακά στοιχεία που θα ρευστοποιηθούν από την εκτέλεση της διαθήκης μου, σύνολο περίπου 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτελεστής της διαθήκης μου είναι το δικηγορικό γραφείο (…..). Να είστε σε επαφή ώστε να τα κανονίσετε αναλόγως. Το ποσό προορίζεται για να σπουδάσουν παιδιά του Ορφανοτροφείου εδώ και στο εξωτερικό», υπογράμμιζε στην επιστολή του. Η διοίκηση του ιδρύματος ήρθε αμέσως σε επαφή με το δικηγορικό γραφείο το οποίο πράγματι επιβεβαίωσε τη βούληση του εντολέα του.

Καλά πληροφορημένες πηγές, της εφημερίδας Ταχυδρόμος του Βόλου, λένε ότι άνθρωποι του ιδρύματος πήγαν στην Αθήνα, σε νοσηλευτήριο που νοσηλευόταν ο 84χρονος. Δεν κατέστη όμως δυνατό να τον δούνε διά ζώσης, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν το επέτρεπε. Ενημερώθηκαν σχετικά από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και επέστρεψαν στον Βόλο, περιμένοντας το πλήρωμα του χρόνου, για την εκτέλεση της διαθήκης.

Μέχρι που κάποια ημέρα ενημερώθηκαν από το δικηγορικό γραφείο, ότι ο ηλικιωμένος απεβίωσε, όμως νωρίτερα είχε αλλάξει, άγνωστο για ποιους λόγους τη διαθήκη του. Μάλιστα το δικηγορικό γραφείο του Βόλου με το οποίο συνεργαζόταν ο 84χρονος ενημερώθηκε «εξωδίκως» από φίλο του για αυτό, καθώς πλέον η υπόθεση της νέας διαθήκης που φέρεται ο ηλικιωμένος να συνέταξε λίγο πριν πεθάνει ανατέθηκε σε νομικό γραφείο και συμβολαιογραφείο αντίστοιχα της Αθήνας και κατατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η αιφνιδιαστική αυτή «ανατροπή» έχει προκαλέσει έκπληξη, αλλά και προβληματισμό στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου, που δεν αποκλείεται να αναζητήσει μέσω της δικαστικής οδού, να ενημερωθεί για το πώς άλλαξε η διαθήκη και κάτω από ποιες συνθήκες.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News