Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024, 3:49
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Βαριά η ατμόσφαιρα εξαιτίας της αιθαλομίχλης στις νότιες συνοικίες της Πάτρας

Από μέτρια έως κακή είναι η κατάσταση με το επίπεδο αιθαλομίχλης σε αρκετές περιοχές της Πάτρας και ενώ η πτώση της θερμοκρασίας δεν έχει πάνω από δέκα μέρες που επικρατεί, καθώς ο υδράργυρος ήταν μέχρι τώρα σε μία υψηλή βαθμολογία για την εποχή.

Παρόλα αυτά με το που άναψαν τα πρώτα τζάκια η αιθαλομίχλη έκανε την εμφάνιση της στην ατμόσφαιρα της Πάτρας. Τα απογεύματα μάλιστα και τις βραδινές ώρες όταν ανάβουν ακόμα περισσότερα τζάκια είναι αρκετά αισθητή.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχει κάνει το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Φυσικής «Αιθέρας» μέσα από το δίκτυο αισθητήρων που έχει εγκαταστήσει σε διάφορα σημεία της Πάτρας, η αιθαλομίχλη είναι σε ένα υψηλό επίπεδο κυρίως στις νότιες συνοικίες και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων, των Δεμενίκων και της Οβρυάς, της Λεύκας και της Παραλίας. 

Βαριά είναι επίσης η ατμόσφαιρα και σε άλλες περιοχές όπως η Εγλυκάδα και η Περιβόλα, ενώ σε καλύτερο επίπεδο βρίσκεται  προχωρώντας προς το κέντρο της Πάτρας. Στις βόρειες συνοικίες της Πάτρας από την περιοχή των Μποζαΐτικων έως στο Ρίο και τον Άγιο Βασίλειο η αιθαλομίχλη είναι ελάχιστη και το επίπεδο ατμόσφαιρας αρκετά καλύτερο.

Το γεγονός αυτό εξηγείται από το ότι οι νότιες συνοικίες της Πάτρας είναι αρκετά πιο πυκνοκατοικημένες από τις βόρειες, αλλά και από το ότι προφανώς στις πρώτες περιοχές χρησιμοποιούνται περισσότερα τζάκια από τους κατοίκους.

Πάντως, ακόμα είναι νωρίς για να προχωρήσουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το επίπεδο αιθαλομίχλης που θα έχει η ατμόσφαιρα της πόλης τον φετινό χειμώνα. Ωστόσο, από τη στιγμή που τα περισσότερα σπίτια χρησιμοποιούν ως βασική τους θέρμανση το τζάκι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά για την εξέλιξη του όλου φαινομένου.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News