Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 2:15
Ευ Ζην

Τρυφερό καλωσόρισμα σε όλους του ευάλωτους δια χειρός PEJAC

Αναζητώντας τοποθεσία για το τελευταίο έργο του δημόσιας τέχνης, ο καλλιτέχνης δρόμου PEJAC έφτασε στην είσοδο κτηρίου στην καρδιά της Αμπερντίν στη Σκωτία.

Στο κτήριο στην οδό Union Street 41 στεγάζονται φιλανθρωπικές οργανώσεις και υπάρχουν καταλύματα για τους ευάλωτους που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό. Με μια πρώτη ματιά, το έργο που δημιούργησε ο PEJAC είναι ένα συνηθισμένο χαλάκι εξώπορτας με ένα WELCOME πάνω του.

Διαβάστε επίσης: Μικρά ανθρωπάκια περπατούν σε φθαρμένους τοίχους της Μαδρίτης

Γονατίζοντας όμως και εξετάζοντας τις λεπτομέρειές του, βλέπει κανείς ότι το χαλάκι αποτελείται από ένα πλήθος μικροσκοπικές φιγούρες, οι οποίες είναι σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη.

«Το «WELCOME» είναι κάτι παραπάνω από απλά και μόνο ένα χαλάκι σε μια σκωτσέζικη εξώπορτα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, με τις πραγματικότητες του Brexit να γίνονται αισθητές, αυτή η παρέμβαση συγκεντρώνει μια όλο και πιο μεγάλη δημογραφία ανθρώπων που υποστηρίζουν όλα όσα περιβάλλουν την ιδέα του καλωσορίσματος, την έννοια του οποίου προσφάτως όλο και πιο δύσκολα βρίσκει κανείς» έγραψε ο PEJAC ν λογαριασμό του Instagram.

Το έργο θέτει σε νέο πλαίσιο τη δυναμική όλων όσων υπέστησαν διακρίσεις και, με μία έννοια πέρασε από πάνω τους η κοινωνία· τους παρουσιάζει ενωμένους και υπερήφανους. «Απ’ έξω, ένα χαλάκι. Από μέσα, ένα πλήθος ιριών» έγραψε ο PEJAC.

Η δημόσια καλλιτεχνική παρέμβαση του PEJAC έγινε πλαίσιο του Nuart Festival 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου.


πηγή: in

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News