Κυριακή 19 Μάιος 2024, 10:37
Κόσμος

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις πριν τις προεδρικές εκλογές

Μειώνεται η διαφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έναντι των Μανσούρ Γιαβάς και Εκρέμ Ιμάμογλου, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, την ώρα που η Τουρκία βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, φαίνεται πως οι λεονταρισμοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Δύσης δεν πείθουν το εκλογικό σώμα, αφού μετρά απώλειες κατά των πολιτικών του αντιπάλων στις δημοσκοπήσεις πριν τις προεδρικές εκλογές.

Ενδεικτικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπολείπονταν του δήμαρχου Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το Νοέμβριο χάνει έδαφος κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Τον Οκτώβριο προηγούνταν του δήμαρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το Νοέμβριο υπολείπεται κατά σχεδόν 1 μονάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να βρίσκεται στα ίδια δημοσκοπικά επίπεδα μόνο έναντι του ηγέτη της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στην ερώτηση «αν υποψήφιοι για πρόεδροι είναι οι κάτωθι ποιον θα ψηφίζατε;», οι Τούρκοι πολίτες απάντησαν:

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 22 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 22

  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 43.1% – 39.7%
  • ΜΑΝΣΟΥΡ ΓΙΑΒΑΣ: 45.9% – 46.4%

 

  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 44.9% – 42%
  • ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ: 42.4% – 42.9%

 

  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 45.4% – 44.5%
  • ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ: 41.3% – 39.4%

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News